Brasoveanul Ioan Gabriel Nan (27 de ani) domina de cativa ani Campionatele Nationale de Schi Alpin. In schimb, pozitiile sale din clasamentul Federatiei Internationale de Schi nu sunt pe masura asteptarilor.

Legitimat la Dinamo Bucuresti
Brasoveanul Ioan Gabriel Nan (27 de ani) domina de cativa ani Campionatele Nationale de Schi Alpin. In schimb, pozitiile sale din clasamentul Federatiei Internationale de Schi nu sunt pe masura asteptarilor.

Legitimat la Dinamo Bucuresti si avand grad de subinspector in Politia Romana, campionul Romaniei se plange de partiile proaste de la noi din tara si de faptul ca nu are cine sa-l concureze.

Neala, s-a plictisit toata lumea de cate titluri nationale ai castigat. Delecteaza-ne si cu rezultate pe plan international!Ioan Nan: ßi eu m-am cam plictisit de cate titluri nationale am luat. Vreau sa fac ceva si pe plan international, dar asta nu depinde in totalitate de mine. As vrea sa merg la Cupa Europei, sa vad cum ma descurc, si la vreo doua concursuri de Cupa Mondiala. Pentru asta trebuie sa ma antrenez mai mult. Am nevoie, in spatele meu, de o echipa de antrenori. çn plus, cheltuielile sunt foarte mari. Eu am vorbit de multe ori cu cei de la Federatie, dar mi-au spus de fiecare data ca nu sunt bani. Anul asta am vorbit din nou cu cei de la Bucuresti si mi-au zis ca vor incerca sa ma ajute.


De ce nu se poate face schi de performanta in Romania?Este foarte costisitor si nu avem partii pentru asa ceva. Schiul alpin a avansat foarte mult si nu poti sa te mai antrenezi pe partii cu hopuri sau pietre. çn plus, nici nu ai voie sa te antrenezi oriunde, pentru ca strici pista. Cam asta e realitatea la noi in tara. Echipamentul este foarte scump.


Care este proba ta preferata? Slalom special. çn Romania, pentru ca nu avem partii bune, nu se mai tin probele de coborare libera si Super G. Pistele trebuie foarte bine amenajate, cu plase de protectie, pentru a creste siguranta sportivului. La noi asa ceva nu exista. çn schimb, la slalom special, slalom urias si combinata alpina sunt triplu campion national.


Cate luni pe an schiezi?Din octombrie pana in martie sunt numai pe schiuri. Fac o pauza mica doar de Sarbatori. Apoi, vara mai merg pe ghetar, in Austria sau Italia. Anul asta nu a fost cazul, deoarece a fost prea cald chiar si la 3.000 de metri. Oricum, e putin in comparatie cu cei mai buni schiori din lume. Ideal ar fi sa schiez cam 10-11 luni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.