Nu e vorba despre Maradona, ci despre Florentin Nicolae (26 de ani), singurul roman prezent la Jocurile Olimpice de la Torino in probele de schi alpin pentru baieti.

Brasoveanul legitimat la Dinamo Bucuresti si-a atras porecla din cauza g
Nu e vorba despre Maradona, ci despre Florentin Nicolae (26 de ani), singurul roman prezent la Jocurile Olimpice de la Torino in probele de schi alpin pentru baieti.

Brasoveanul legitimat la Dinamo Bucuresti si-a atras porecla din cauza greutatii sale. Are 82 de kilograme si numai 1,67 metri inaltime. Exact ca un butoias. ßi atomic, pentru ca este specialist in proba de coborare. çn plus, se da chiar cu schiuri Atomic. "Sunt singurul din tara care are tupeul sa mearga la adevaratele probe ale schiului alpin, cele de viteza. ßi sunt singurul care are curajul sa incalece acele schiuri care se numesc Atomic, de care toata lumea din tara se fereste pentru ca sunt grele", vorbeste Nicolae. E exact ca Maradona, slobod la gura.


DEZLÃ…NTUIT. Rezultatul sau la Olimpiada de acum doi ani a fost unul dezamagitor, dar are o scuza: important este sa participi, nu sa castigi.
"ßi ce daca am iesit pe ultimul loc? Altii au vazut Jocurile Olimpice de la televizor. Nimeni nu spune ca eu acolo am schiat intr-un picior din cauza unei accidentari. çn clipa de fata, cei mai buni schiori din Romania, eu si cu Edit Miklos, suntem specialisti in probele de viteza, dar la Campionatele Nationale nu se mai tine coborarea si Super G-ul", spune dinamovistul. Personalitate puternica, Florentin Nicolae are un dinte impotriva celor care pun bete in roate schiului romanesc.


"Nu imi castig existenta din schi. Fac totul de placere si ma oftic foarte mult pentru ca nu suntem tratati cu respect, ca niste sportivi"
Florentin Nicolae


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.