Statiunile din judetul Brasov, exceptand pretentioasele Predeal si Poiana Brasov, atrag datorita preturile mici oferite de localnici la serviciile de cazare. ßi ca sa poate duce lupta cu "surorile mai mari si mai bogate", pun la bataie si
Statiunile din judetul Brasov, exceptand pretentioasele Predeal si Poiana Brasov, atrag datorita preturile mici oferite de localnici la serviciile de cazare. ßi ca sa poate duce lupta cu "surorile mai mari si mai bogate", pun la bataie si partii de schi. E drept, nu la fel de lungi!


REZIDENTIAL. Cel mai salbatic loc este la Sacele. Partia Bunloc, situata in cartierul cu acelasi nume, este foarte aproape de soseaua care leaga Brasovul de Predeal. Telescaunul functioneaza numai in week-end si prezinta avantajul ca nu se formeaza niciodata aglomeratie. Asta pentru ca partia este una destul de solicitanta, iar turistii aleg statiunile de pe Valea Prahovei. Orasul Sacele este unul montan, beneficiind de imprejurimi inalte, cum sunt Muntii Ciucas, Bratocea, Bunloc sau Piatra Mare. In apropiere de Sacele, la Tarlungeni, exista un proiect, ca peste tot in Romania, pentru amenajarea a 14 piste de schi. Investitorul este o societate americana, care garanteaza ca peste cinci ani in Muntii Ciucas va aparea o statiune care va rivaliza cu Poiana Brasov.


ACCESIBIL. La Paraul Rece se ajunge pe drumul ce leaga Predealul de Rasnov. Aici se afla centrul de pregatire al Federatiei Romane de Schi si Biatlon si reprezinta o alternativa pentru cei care vor sa fuga de preturile mari la cazare de pe Valea Prahovei. La fel de ieftin, poate chiar mai ieftin, este la Moeciu si la Bran. Pistele de schi sunt numai bune pentru incepatorii care doresc sa se perfectioneze in sporturile de iarna. Pe langa schi alpin, localitatile din Depresiunea Brasovului, aflate intre Postavaru, Bucegi si Piatra Craiului, reprezinta climatul ideal pentru schi fond. In plus, la Rasnov va fi construit un complex pentru sarituri cu schiurile. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.