CSS Universitatea Craiova si CSJ Stiinta "U" Craiova solicita indemnizatia de formare pentru unsprezece juniori, aproape 4 miliarde de lei vechi.



La sfirsitul saptaminii trecute, reprezentantii CSJ Stiinta "U" Craiova au

CSS Universitatea Craiova si CSJ Stiinta "U" Craiova solicita indemnizatia de formare pentru unsprezece juniori, aproape 4 miliarde de lei vechi.

La sfirsitul saptaminii trecute, reprezentantii CSJ Stiinta "U" Craiova au mers la sediul Universitatii Craiova pentru a depune o cerere prin care solicitau sa le fie platita grila de formare pentru sase juniori, insa fara sorti de izbinda. "Am mers la club ca sa depunem actele pentru cei sase juniori: Dragos Stoiu, Florin Mirescu, Dan Gogosoiu, Alexandru Ologu, Ionut Popescu si Alin Buleica. Confor regulamentului, pentru fiecare dintre acestia trebuie sa primim 36.000 de lei. La cub, insa nu au avrut sa ne dea numar de inregistrare, asa ca le-am trimis prin fax. Oricum, i-am instiintat pe cei de la Universitatea ca asteptam acesti bani pina pe 1 februarie 2008, iar daca nu vor plati ne vom adresa Comisiei pentru Statutul Jucatorului din cadrul FRF", a precizat ieri Bogdan Pincu, directorul CSJ Stiinta "U" Craiova. Acesta a dezvaluit si un episod din perioada in care Mititelu se suparase pe cei de la CJ Dolj, amenintind ca rupe intelegerea cu CSJ Stiinta "U" Craiova. "Universitatea Craiova a facut o cerere in acest sens, noi am facut actele pentru rezilierea contractului, iar cind ne-am dus cu ele la club, cei de la Universitatea au refuzat sa semneze".

Intr-o situatia asemanatoarea cu CSJ Stiinta "U" Craiova s-a aflat si CSSU Craiova, clubul condus de Alexandru Teutan. Acesta a solicitat aceeasi grila de formare pentru cinci jucatori, dar Adrian Mititelu a refuzat sa plateasca, preferind sa mearga in instantele sportive. "Au crezut ca or sa ne faca, dar nu le-a iesit. Dupa mai multe decizii controversate, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) din cadrul FRF ne-a dat dreptate noua, considerind ca trebuie sa primim grila de formare pentru jucatorii Adrian Papala, Eduard Enciu, Florin Anghel, Gabriel Ionescu si Valerica Gaman. Pe 22 noiembrie trebuia sa primim banii, dar acest lucru nu s-a intimplat. Din aceasta cauza am trimis notificare clubului Universitatea, apoi am facut un nou memoriu la FRF, cerind Comisiei pentru Statutul Jucatorului punerea in executare a decizie CAF", a declarat, ieri, Alexandru Teutan.

Mititelu vrea revizuire

CSSU Craiova trebuie sa primeasca 1,62 miliarde de lei vechi de la gruparea patronata de Adrian Mititelu. Suma totala se ridica astfel la 3,68 miliarde de lei vechi, daca adunam si banii solicitati de cei de la CSJ Stiinta "U" Craiova, adica aproape 160.000 de dolari. Finantatorul Universitatii, Adrian Mititelu, a precizat ieri ca cei de la CJ Dolj sunt in eroare si ca in nici un caz nu are de platit atitia bani. "Cei sase juniori de la CSJ au fost legitimati la satelit, iar conform contractului cu Consiliul Judetean trebuie sa le platim vreo doua-trei mii de dolari pe jucator. Daca nu, le dam grila solicitata, dar aceast este mult mai mica pentru ca ei au jucat doar la Divizia D. In privinta celor de la CSSU Craiova, au cistigat, dar Universitatea Craiova a solicitat o revizuire, pentru ca la un moment dat nu am mai avut reprezentant la proces, Ovidiu Costesin dindu-si demisia", a declarat Adrian Mititelu.

Stinga la Craiova, Papura la satelit

Odiviu Stinga a confirmat ieri oficial ca s-a inteles cu finantatorul Adrian Mititelu in privinta unei colaborari la Universitatea Craiova. "Oficial, de astazi (ieri - n.r.) incep treaba. Imi doresc sa implementez la Universitatea ceea ce am invatat din experientele mele la cluburile din Occident. Desigur, in ,masura in care este posibil, pentru ca in Rominia este mai greu, exista alta mentalitate si aceste lucruri prind mai greu. Eu sper sa fie bine, iar aceasta colaborare sa fie de bun augur", ne-a declarat Ovidiu Stinga. Despre atributiunile pe care le va avea la club, noul manager sportiv al Stiintei a spus: "Va fi ceva complex, nu pot spune ca ma voi ocupa de un anumit lucru. Voi incerca sa-l lamuresc pe Adrian (Adrian Mititelu - n.r.) in anumite probleme, pentru ca eu consider ca profesional il pot ajuta mult pe domnul Mititelu".

Corneliu Papura are toate sansele sa antreneze satelitul Universitatii, surse dapropiate clubului Universitatea sustinind ca Ovidiu Stinga il vrea pe "Papi" antrenor la echipa a doua. "Am avut mai multe oferte de a antrena dupa experienta de la Progresul, insa nici nu am stat pe ginduri cind a venit vorba de Universitatea Craiova. M-a sunat Ovidiu Stinga si chiar nu puteam refuza, tinind cont ca sunt foarte bun prieten cu el, dar mai ales ca e numele Stiintei in joc. Deocamdata nu stiu prea multe, vom vedea ce e de facut si sper sa promovez Primavara in Liga a III-a", a declarat Corneliu Papura pentru editia on-line a ProSport. In schimb, Adrian Mititule sustinea ieri ca nu este la curent cu aceasta informatie. "Stinga se ocupa de aceasta problema. Eu nu stiu nimic, nu am vorbit cu Papura", a spus Mititelu. Cel mai probabil, Papura va prelua echipa a doua dupa ce se vor juca si ultimele doua meciuri din acest an, Universitatea II urmind sa intilneasca astazi pe GP Craiova, iar simbata Portul Bechet.

Coroian vrea 50.000 de euro de la Bornescu

Jucatorul Gloriei, Cristian Coroian a confirmat ieri ca il va da in judecata pe Mircea Bornescu si s-a aratat dezamagit de atitudinea portarului Universitatii, care i-a rupt patru coaste la meciul de la Bistrita. "Atitudinea lui Bornescu este cea care ma face sa-l dau in judecata. Portarul Craiovei si-a cerut scuze fata de mine abia la citeva zile dupa ce toate ziarele au scris ca facuse acest lucru. Apoi, a fost atit de neserios incit nici nu a venit la Comisie sa stea fata in fata cu mine", a spus Cristian Coroian. Presedintele de onoare al Gloriei, Jean Padureanu, il sustine pe Coroian, anuntind ca vrea sa-l ajute pe fotbalistul scos din joc de Bornescu sa-si recupereze banii pierduti. "Am facut memoriu, dar am fost aminati de mai multe ori. Daca nici miercuri (astazi - n.r.) nu se va face dreptate in instantele sportive, atunci Bornescu va veni la tribunal. Coroian pierde 40.000 - 50.000 de euro pentru ca nu va juca pina la vara si e normal sa recupereze acesti bani in instanta", a precizat Padureanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.