Comandantul Politiei Panciu, comisarul-sef Marius Nedelcu, a renuntat la functie pentru a participa la o misiune ONU in Congo, iar sefii politiei vrancene s-au vazut nevoiti sa scoata postul la concurs. "Comisarul-sef Marius Nedelcu a plecat intr-o a
Comandantul Politiei Panciu, comisarul-sef Marius Nedelcu, a renuntat la functie pentru a participa la o misiune ONU in Congo, iar sefii politiei vrancene s-au vazut nevoiti sa scoata postul la concurs. "Comisarul-sef Marius Nedelcu a plecat intr-o alta misiune in Congo. Asa se intampla de fiecare data cu toti cei care au luat parte la misiuni in afara tarii. Nu am putut spune nu pentru ca a fost decizia sa. El a anuntat conducerea, astfel ca, potrivit procedurilor, functia de comandant al Politiei Panciu a fost scoasa la concurs", a declarat inspectorul-sef Viorel Serbanoiu, comandantul IPJ Vrancea. Potrivit Mediafax, ofiterul nu pleaca pentru prima oara intr-o astfel de misiune in afara tarii. "Congo detine locul I in lume in privinta minelor de aur si de diamante, pentru ca la capitolul resurse minerale sa fie a doua tara, dupa Rusia. Media de viata aici (in Congo) este de 40 ani. Viata umana nu valoreaza nimic. Mai mult conteaza viata unui animal. De la 7 ani, copiii sunt rapiti din sate de gruparile rebele. Femeile sunt omorate, iar copiii sunt educati in spiritul razboiului, devin copii-soldati. Am avut un caz in care un pusti de noua ani a omorat 20 de persoane. Aici am vazut cum s-a masacrat un sat intreg, 150 de persoane fiind omorate in timp ce barbatii erau plecati la munca", a spus comisarul-sef Marius Nedelcu. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.