In perioada Targului de carte Gaudeamus, revista "Cuvantul" a lansat proiectul "Cartile definitorii ale culturii romane". Prin acest proiect se ofera ocazia intelectualilor romani sa dezbata public actualitatea operelor fundamentale ale culturii roma
In perioada Targului de carte Gaudeamus, revista "Cuvantul" a lansat proiectul "Cartile definitorii ale culturii romane". Prin acest proiect se ofera ocazia intelectualilor romani sa dezbata public actualitatea operelor fundamentale ale culturii romane. Proiectul va continua pe toata durata anului 2008 in Clubul Prometheus, in cadrul dezbaterilor incercandu-se stabilirea unei liste cu zece carti esentiale si cu alte 50 de titluri care, dintr-un motiv sau altul, nu au reusit sa aiba influenta care ar fi fost de dorit asupra culturii romane. In ultimii ani, vanzarile de titluri romanesti au reusit sa echilibreze balanta cu cererea de carte straina pe piata autohtona, recuperand din decalajul aparut in librarii dupa 1990. (I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.