Formatiunile politice transnationale din Parlamentul European au fost prompte in reactii, felicitandu-si de indata partidele-surori din Romania.
Presedintele Partidului Popular European (PPE, Internationala Crestin-Democrata), Wilfried Martens,
Formatiunile politice transnationale din Parlamentul European au fost prompte in reactii, felicitandu-si de indata partidele-surori din Romania.
Presedintele Partidului Popular European (PPE, Internationala Crestin-Democrata), Wilfried Martens, si seful grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, au felicitat PD si UDMR pentru faptul ca, datorita scorului cumulat obtinut de aceste doua formatiuni, PPE va ramane principalul grup din PE.
Din partea Grupului Socialist din PE, vicepresedintele Jan Marinus Wiersma a felicitat PSD-ul pentru rezultatul de duminica, rezultat care "se situeaza la jumatate, intre pronosticurile cele mai optimiste si cele mai pesimiste". Cat despre prezenta scazuta la urne, Wiersma spune ca este un fenomen mai larg, intalnit si in alte tari, nu numai in Romania. El a remarcat insa dezamagirea pe care politicienii au provocat-o oamenilor, dar si absenta unor dezbateri serioase pe teme europene.
Graham Watson, liderul gruparii liberale din Parlamentul European, l-a felicitat pe Tariceanu inca de duminica seara, dupa anuntul primelor rezultate partiale. Watson a declarat insa ca e dezamagit de slaba participare la vot, care arata ca Romania "inca mai are nevoie sa fie convinsa de importanta legislativului european". Watson a adaugat ca "faptul ca Romania Mare nu a trecut pragul este inca un cui in cosciugul fortelor de extrema dreapta din Parlamentul European si care arata ca poporul roman doreste sa aiba o reprezentare democratica la nivel european".

>> Basescu, confundat cu Berezovski

Presa europeana a urmarit, de asemenea, cu mare atentie alegerile europene din Romania, simplificand insa de multe ori barocul peisaj politic romanesc. Un exemplu este "24 Ceasa" (24 de Ore), unul din principalele ziare din Bulgaria, care, ilustrand in numarul sau de duminica, 25 noiembrie, miza alegerilor europene din Romania si prezentand in acelasi timp referendumul in legatura cu scrutinul uninominal, foloseste in loc de o fotografie a lui Basescu... una, e drept, asemanatoare, a magnatului rus Boris Berezovki!...


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.