Dupa ce a navigat in Oceanul Indian cu o ambarcatiune fisurata si cu un motor defect, Peter Muzik (69 de ani) s-a intors teafar in Cape Town, la trei ani de la inceputul unei calatorii pline de peripetii, in care a vizitat 32 de tari si a
 Dupa ce a navigat in Oceanul Indian cu o ambarcatiune fisurata si cu un motor defect, Peter Muzik (69 de ani) s-a intors teafar in Cape Town, la trei ani de la inceputul unei calatorii pline de peripetii, in care a vizitat 32 de tari si a parcurs 47.465 de kilometri pe apa. Cu un iaht sever deteriorat, botezat Shoestring, sud-africanul a reusit totusi sa ajunga la destinatia finala, sosind acasa, la Royal Cape Yacht Club, dupa 1.100 zile de navigatie. "Shoestring e doar putin obosit si are nevoie de cateva reparatii", a declarat el. Ambarcatiunea ­ noteaza site-ul Independent Online ­ a suferit un accident in arhipelagul Chagos, la sud de Maldive, dupa ce din cauza vantului puternic s-a izbit de reciful de corali din zona. "Am luat multa apa la bord, iar motorul a murit. Am reusit sa astup gaura, dar apoi am stat trei ore ca sa dau apa afara. Dupa aceea, m-am ocupat de motor si cu ajutorul unei improvizatii am reusit sa-l fac sa functioneze. A fost un miracol", a povestit Muzik. Aventurierul a declarat ca inca de la varsta de noua ani a visat sa navigheze in jurul lumii, dar ca abia acum, la 69 de ani, a reusit sa-si indeplineasca visul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.