Un sfert din proprietarii de terenuri peste care va trece soseaua de centura a orasului Jibou, judetul Salaj, nu sunt de acord cu pretul stabilit de experti pentru exproprieri. Acestia primesc pentru un ar intravilan 1.000 de lei, in conditiile in care pretul minim al pietei este de 1.200 de lei, iar pentru un ar extravilan 400 de lei.
"Un sfert dintre cei care detin terenuri peste care va trece soseaua de centura a orasului nu accepta pretul stabilit de Comisia de expertiza. Cu acesti proprietari vom ajunge in instanta. Şoseaua a fost declarata obiectiv de interes regional, astfel ca oamenii va trebui sa ajunga, in final, la o intelegere cu noi", a declarat ieri primarul localitatii Jibou, Augustin Borz. "Inca nu ni s-a impus un termen-limita pana la care sa rezolvam problema", a adaugat acesta, citat de Mediafax.
Procedura de expropriere a inceput in vara acestui an si tot atunci au fost evaluate terenurile si s-a stabilit un pret atat pentru cele in intravilan, cat si pentru cele in extravilan. Proiectul este finantat din fonduri structurale, iar in momentul in care acestea vor intra in contul administratiei locale, aceasta va deveni proprietara terenurilor strabatute de viitoarea artera de circulatie.