La scurt timp dupa ultimul meci cu Spania (33-22) si festivitatea de decernare a Trofeului Carpati, de la Cluj-Napoca, antrenorii nationalei feminine de handbal au organizat o conferinta de presa unde, pe langa prezentarea unor aspecte legate de aces
La scurt timp dupa ultimul meci cu Spania (33-22) si festivitatea de decernare a Trofeului Carpati, de la Cluj-Napoca, antrenorii nationalei feminine de handbal au organizat o conferinta de presa unde, pe langa prezentarea unor aspecte legate de acest turneu, au comunicat si lotul celor 16 jucatoare care vor face deplasarea la Mondialele din Franta. Multumiti de prestatiile majoritatii celor 20 de sportive convocate, Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au declarat de la inceput ca nu le-a fost usor sa renunte la patru dintre ele. Ideea a fost ca s-a dorit crearea unui liant intre generatii, fiind selectate noua handbaliste cu experienta in competitiile internationale si sapte din noul val remarcat in ultimii ani, indeosebi in cupele europene intercluburi. Astfel, optiunile celor doi tehnicieni s-au oprit asupra urmatoarelor jucatoare: Luminita Dinu, Talida Tolnai, Tereza Paslaru-portari, Ionela Stanca, Valeria Bese, Aurelia Bradeanu, Narcisa Lecusanu, Steluta Luca, Ramona Maier, Camelia Balint, Raluca Ivan, Florina Barsan, Adina Meirosu, Cristina Neagu, Clara Vadineanu. A fost aleasa si o rezerva-Roxana Gatzel, care face parte din categoria handbalistelor experimentate, ea fiind inca nerefacuta complet dupa o accidentare. Un lot in care majoritatea zdrobitoare a handbalistelor (13), incluzand-o si pe Gatzel, provin de la campioana Oltchim Rm. Valcea, doar Balint, Barsan si Neagu fiind de la alte cluburi. A surprins absenta de pe lista a interului stanga de 32 de ani, Simona Gogarla, fosta cu ani in urma la Oltchim, apoi in strainatate, iar din acest sezon la Rulmentul Brasov, unde este antrenata de Mariana Tarca. Explicatia neconvocarii ei a fost lipsa de forma, cu mentiunea ca nu este exclus sa fie folosita la turneul preolimpic de anul viitor. Handbalista a ripostat destul de vehement, declarand ca se astepta la o asemenea decizie din partea lui Tadici, care nu stie sa respecte toate jucatoarele si nu se consulta intotdeauna cu secundul sau Musi. La randul lui, antrenorul incriminat a spus ca decizia a fost unanima si ca, daca va confirma pana in luna martie, va fi convocata.

Si Steaua se califica in "optimi"
Dupa UCM Resita si Poli Izometal Timisoara, ajunse in optimile Challenge Cup, o alta echipa masculina din tara noastra, vicecampioana Steaua MFA va fi astazi in urna tragerii la sorti a cupelor europene de la Viena, mai precis in cea a Cupei Cupelor. Echipa antrenata de Radu Voina a eliminat pe Sandefjord (Norvegia) cu 30-25, dupa ce la pauza tabela de marcaj a salii din Chiajna arata un scor egal, 15-15. Invingatori si in primul meci jucat in deplasare, cu 28-27, handbalistii militari au condus si in partida retur la cateva goluri, desprinzandu-se decisiv dupa minutul 40, la 6-7 goluri. Golgeterii intalnirii au fost Sania si Rudic, cu cate opt reusite. Au mai inscris: Voina (6), Stavrositu (4), Georgescu (2), Novanc (1) si Dediu (1). Merita remarcati si ceilalti jucatori intrati in teren pe parcursul jocului: Mazilu, Ilies, Buricea, Cian, alaturi de portarii Laufceac, Ciobanu si Ivezic. In privinta viitorului adversar, stelistii ar dori sa nu intalneasca pe Magdeburg, dar ar prefera sa joace cu suedezii de la Hammarby, care i-au devansat pe constanteni in grupele Ligii Campionilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.