Ros-albastrii joaca azi cu Slavia Praga, in Liga Campionilor, iar o victorie ar mentine-o in cursa pentru UEFA.

Aproape eliminati din principalul concurs al cluburilor, romanii au totusi de recuperat din grupele Champions League un dram de mindrie. Steaua nu a reusit sa obtina vreun punct dupa patru partide si are sanse infime de a retrograda in Cupa UEFA, dar adversara in aceasta seara, in Ghencea, ii este cel mai accesibil adversar din grupa G, Slavia Praga. Ros-albastrii alcatuiesc de departe cel mai slab team dintre cele 32 aflate in competitie, statisticile privitoare la suturi, posesia balonului si golurile inscrise relevind o impotenta greu de gasit si intre formatiile din Cupa UEFA. Partida se anunta insa lipsita de cerbicia celei tur, de la ambele formatii urmind sa lipseasca mai multi titulari. Cehii au sosit in Capitala fara vedeta Vladimir Smicer, care s-a accidentat la genunchi si va rata restul sezonului. De asemenea, capitanul Stanislav Vlcec are probleme de sanatate, prezenta lui in „unsprezecele" de start fiind, de asemenea, periclitata. De la Steaua, Banel Nicolita nu s-a putut antrena ieri, din cauza unei leziuni la glezna stinga, suferita in derby-ul cu Dinamo. „Banel este iesit din calcule. Accidentarea din meciul de simbata necesita o saptamina de repaus si nu se pune problema ca el sa joace cu Steaua", a spus antrenorul Marius Lacatus, care l-ar putea folosi in locul sau pe Marius Croitoru.

Este de remarcat insa interesul crescut al fanilor pentru partida cu cehii, asistenta urmind sa fie clar mai mare decit cea de la partidele cu mult mai titratele Arsenal si Sevilla, iar aseara chiar s-a depasit numarul tichetelor vindute in jocul cu andaluzii. Sigur, un rol important in acest interes al suporterilor il are victoria asupra lui Dinamo, stadionul avind mari sanse sa se umple, inclusiv la peluze, zilele acestea lucrindu-se la montarea a 600 de scaune pe locul celor distruse simbata de suporterii din Stefan cel Mare. Ros-albastrii au capatat avint dupa victoria din derby, iar Marius Lacatus spune: „Rezultatul cu Dinamo ne-a dat incredere si este adevarat ca am fi avut un moral scazut in cazul unui alt rezultat in derby. Daca vom avea aceeasi atitudine ca in meciul cu Dinamo, vom cistiga". In acelasi timp, oaspetii nostri au capatat tonul exagerat cu care ne obisnuise conducerea Stelei pina in urma cu citeva saptamini. Un exemplu inspirat din retorica becaliana este declaratia facuta de portarul oaspetilor, Martin Vaniak, care, desi a primit sapte goluri de la Arsenal Londra, a declarat la sosirea in Bucuresti: „Trebuie sa cistigam, pentru ca obiectivul nostru il reprezinta clasarea pe locul doi si calificarea in optimile Ligii Campionilor".

In ceea ce o priveste pe Steaua, calculele calificarii, insa doar in saisprezecimile Cupei UEFA, sint destul de simple, bucurestenii trebuind sa cistige cu Slavia si sa faca egal la Arsenal, iar cehii ar trebui sa piarda intilnirea cu FC Sevilla, din ultima etapa. Arbitrul intilnirii cu Slavia Praga (ora 21.45, PRO TV) va fi luxemburghezul Alain Hamer, acelasi care i-a mai arbitrat pe stelisti in meciul cu Middlesbrough, iar pe FC Arges i-a insotit pe culmile dezastrului, in tristul 0-7 de la Celta Vigo, in primul tur al Cupei UEFA, editia 1998/1999.