Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) va discuta, astazi si maine, la resedinta patriarhala, a doua parte a proiectului noului Statut pentru Organizarea si Functionarea BOR, documentul urmand sa fie trimis, "spre recunoastere" Guvernului Romaniei,
Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) va discuta, astazi si maine, la resedinta patriarhala, a doua parte a proiectului noului Statut pentru Organizarea si Functionarea BOR, documentul urmand sa fie trimis, "spre recunoastere" Guvernului Romaniei, potrivit Legii Cultelor. "In cadrul acestei sedinte de lucru, membrii Sfantului Sinod vor analiza, in vederea definitivarii si aprobarii, a doua parte a proiectului noului Statut pentru Organizarea si Functionarea Bisericii Ortodoxe Romane. Acesta urmeaza a fi trimis Guvernului Romaniei spre recunoastere, potrivit noii Legi a Cultelor", se arata intr-un comunicat de luni al Patriarhiei Romane. "In cadrul acestei sedinte, este important de vazut daca se vor opera modificari in statut privind drepturile mirenilor si clericilor in Adunarea Natuionala Bisericeasca de a alege episcopi. Asta pentru ca tendinta actualului Patriarh este sa se ajunga la alegerea ierarhilor doar de catre Sinod. In acest caz ne vom alinia cu Moscova si Belgrad in ceea ce priveste modul de eligibilitate a ierarhilor", ne-a declarat scriitorul si comentatorul Dan Ciachir, specialist in teologie.
Pe de alta parte, dupa incheierea lucrarilor Sinodului, joi, incepand cu ora 10.00, PF Patriarh Daniel va oficia slujba de punere a pietrei de temelie si a sfintirii locului destinat construirii noi Catedrale patriarhale, pe terenul situat in Calea 13 Septembrie, intre Ministerul Apararii Nationale si Parlamentul Romaniei. La eveniment sunt asteptati membrii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, personalitati ale vietii publice romanesti, preoti si credinciosi din Capitala si din localitatile apropiate. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.