BUCURESTI. Circulatia in zona de nord a fost blocata ieri timp de trei ore din cauza repetitiei pentru parada de 1 Decembrie. O actiune similara va avea loc si maine, tot intre orele 9:30 si 13:00, motiv pentru care circulatia autovehiculelor pe Soseaua Kiseleff, intre Piata Presei Libere si Piata Victoriei, va fi din nou restrictionata. Soferii sunt sfatuiti sa foloseasca rute ocolitoare.


09:14 - SALVATORI
TULCEA. O fetita din satul tulcean Jijila a fost salvata de pompieri, dupa ce a cazut intr-o fantana adanca de 20 de metri.
CONSTANTA. Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" se inchide de maine pana la 17 decembrie pentru reparatii ale pistei. (E.S.)

09:19 - JAGUAR LIBER
IaSi. Un barbat a ajuns la spital dupa ce a recurs la trei metode de sinucidere - intoxicatia voluntara cu medicamente, inhalarea de substante toxice si automutilare. Pentru ca tentativele nu au reusit, barbatul s-a aruncat de la etaj, el alegandu-se in acest fel cu fracturi costale.
BUCURESTI. Un jaguar a fugit ieri din Gradina Zoologica din Capitala. Animalul a reusit sa scape din cusca si a omorat un caine vagabond. Se pare ca jaguarul a tras de plasa de metal care inconjura cusca pana a reusit sa o rupa. Animalul a fost ucis chiar inainte de a sari gardul gradinii.DECIZIE - Medicamente retrase de pe piata
Doua medicamente folosite pentru prevenirea pierderilor de sange dupa interventiile chirurgicale - Tracylol si Gordox - au fost retrase de pe piata romaneasca. Decizia a venit dupa ce Agentia Europeana a Medicamentului a stabilit ca rata de mortalitate in randul pacientilor care utilizeaza cele doua medicamente este foarte ridicata. In Romania nu exista inca inlocuitori pentru cele doua medicamente.


PASUL GUTAI - Restrictii pe timp de noapte
Masinile de mare tonaj au accesul interzis in Pasul Gutai pe timp de noapte, daca nu au lanturi antiderapante, a decis ieri Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale Romania (CNADNR) - sectorul Maramures. Masura, care se va permanentiza, a fost luata pentru a se evita blocajul TIR-urilor pe DN 18. Soferii nu vor fi obligati sa isi monteze lanturile, ci doar sa le aiba in dotare.


BRÃ…ILA - Bac lovit de un remorcher
Un remorcher cu trei barje a lovit un bac ce stationa pe malul Dunarii in dreptul localitatii tulcene Smardan, la confluenta Bratului Macin cu Dunarea. Incidentul s-a produs ieri, in timp ce comandantul convoiului executa manevrele de intoarcere, moment in care una dintre barje a lovit partea dreapta a bacului ancorat la mal. Pe bac nu erau calatori la acea ora, iar autoritatile sustin ca pagubele sunt minore. Incidentul nu a afectat circulatia pe Dunare.


PANCIU - Seful Politiei a plecat in Congo
Comandantul Politiei Panciu, comisarul-sef Marius Nedelcu, a renuntat la functie pentru a participa la o misiune ONU in Congo, iar sefii politiei vrancene s-au vazut nevoiti sa scoata postul la concurs, transmite Mediafax. Ofiterul Marius Nedelcu nu pleaca pentru prima oara intr-o astfel de misiune in afara tarii. Nedelcu a mai fost plecat o data in Bosnia Hertegovina si de doua ori tot in Congo. Singurul care si-a depus candidatura pentru functia de comandant la Politia Panciu este comisarul Neculai Braileanu, fostul comandant al Politiei Odobesti.


MEDIAS - Transfuzie cu sange gresit
O femeie internata saptamana trecuta la Spitalul Municipal Medias cu anemie cronica a primit la tranfuzie sange dintr-o alta grupa decat cea pe care o are. Medicii i-au administrat femeii sange din grupa AB4, desi pacienta avea grupa A2. Transfuzia a fost insa oprita la timp, astfel ca starea femeii este buna in prezent. Conducerea spitalului a inceput o ancheta pentru a stabili vinovatii in acest caz si spune ca, daca va exista un vinovat, vor incepe cu pedepsele care se dau conform Codului muncii.


CONSTANTA - Consulatul Turciei, pichetat de grevisti
Aflati in a cincea saptamana de greva generala, sindicalistii societatii portuare "Chimpex" au decis sa organizeze un protest si in fata Consulatului general al Republicii Turcia, din Constanta, transmite Rompres. Liderul Sindicatului Liber Portuar "Chimpex", Florin Coman, a declarat ca din aceasta saptamana salariatii vor picheta in fiecare zi, timp de doua ore, sediul administrativ al firmei si Consulatul general al Turciei, in speranta ca vor reusi sa deblocheze caile de dialog cu patronii turci ai societatii. (Emilia Sava)


GORJ - Politistul condamnat, investit in functie
Consiliul Judetean Gorj a votat in sedinta de ieri investirea in functia de director executiv al Directiei de Evidenta a Populatiei Gorj a fostului politist Doinel Popescu, dat afara din Politie pentru o condamnare primita pentru fals intelectual. In acelasi timp, Agentia Nationala a Functionarilor Publici a demarat o ancheta pentru a constata daca fostul politist avea dreptul de a participa la concurs, ancheta al carei rezultat nu a sosit inca. (G.M.)


INSTANTA SUPREMÃ… - Dosarul Tanacu, amanat
Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat ieri judecarea dosarului Tanacu, in care sunt judecati fostul preot Daniel Corogeanu (foto) si patru maicute, instanta admitand cererea procurorului de sedinta privind acordarea unui termen pentru a studia motivele de recurs. La termenul de ieri au fost prezenti Daniel Corogeanu si cele patru maicute. Desi procedura de citare a fost legal indeplinita, dezbaterile au fost amanate pentru 15 ianuarie. Avocata acuzatilor s-a opus solicitarii procurorului, spunand ca motivele sunt cele care au fost invocate si in apel si ca nu a depus, intre timp, acte noi.