Regele Juan Carlos al Spaniei a adeclarat  la dineul de gala oferit in onoarea presedintelui Traian Basescu,  ca tara sa este recunoscatoare comunitatii romanesti care traieste si munceste acolo, pentru ca este o comunitate care contribuie,
Regele Juan Carlos al Spaniei a adeclarat la dineul de gala oferit in onoarea presedintelui Traian Basescu, ca tara sa este recunoscatoare comunitatii romanesti care traieste si munceste acolo, pentru ca este o comunitate care contribuie, cu eforturile sale, la dezvoltarea economica si la intarirea legaturilor sociale si culturale dintre cele doua tari, informeaza Rompres.

Suveranul spaniol a subliniat ca integrarea Romaniei in Uniunea Europeana a insemnat 'depasirea unei anomalii istorice si calea cea mai buna pentru a asigura bunastarea' tarii noastre si a reamintit ca Spania a sprijinit cu fermitate Romania pe durata negocierii Tratatului de aderare, iar Parlamentul de la Madrid a fost unul din primele legislative din Europa care au ratificat acest document.

Regele a apreciat colaborarea bilaterala intensa dintre Romania si Spania in domeniul combaterii crimei organizate.

'Un numar de 16 romani si-au pierdut viata in atentatul terorist brutal din 11 martie 2004, de la Madrid. Amintirea durerilor si a tuturor celor care au suferit violenta terorista intaresc si mai mult hotararea noastra de a lupta cu fermitate impotriva terorismului, cu toate mijloacele pe care ni le pun la dispozitie statutul de drept si colaborarea internationala', a declarat Regele Spaniei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.