Initiativa presedintelui Traian Basescu de a convoca Referendumul pentru introducerea votului uninominal a costat statul roman 13,5 milioane de euro. Suma a fost alocata prin hotarare de Guvern. Banii au fost pusi la dispozitia Ministerului Internelo
Initiativa presedintelui Traian Basescu de a convoca Referendumul pentru introducerea votului uninominal a costat statul roman 13,5 milioane de euro. Suma a fost alocata prin hotarare de Guvern. Banii au fost pusi la dispozitia Ministerului Internelor si Reformei Administrative, Ministerului Afacerilor Externe, Serviciului de Telecomunicatii Speciale, respectiv Secretariatului General al Guvernului pentru Institutul National de Statistica. La Referendum s-au prezentat 25% din numarul alegatorilor inscrisi pe listele electorale, in jur de 5 milioane din cei 18 milioane de romani cu drept de vot. Prea putin pentru a putea fi validat, conform legii. Potrivit informatiilor furnizate de BEC, 75,7% din date. Au votat DA pentru Referendum 81,99% dintre alegatori, iar 15,53% au votat NU. Rata de participare la vot a fost de 25,52%. Prezenta scazuta la vot nu va permite validarea Referendumului. Pentru validarea Referendumului din 25 noiembrie, era necesara prezenta la urne a 50% plus 1 din cetatenii cu drept de vot.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.