Grindina ce se abate asupra culturilor agricole din Timis, Arad si Caras-Severin va fi combatuta, nu peste mult timp, cu ajutorul rachetelor. Acest proiect se afla in faza studiului de fezabilitate, estimandu-se ca programul de lansare a rachetelor
Grindina ce se abate asupra culturilor agricole din Timis, Arad si Caras-Severin va fi combatuta, nu peste mult timp, cu ajutorul rachetelor. Acest proiect se afla in faza studiului de fezabilitate, estimandu-se ca programul de lansare a rachetelor antigrindina, care ar putea deveni functional peste doi ani, va costa circa 6 milioane de euro. Directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Timis, Paul Parsan, a anuntat ca centrul antigrindina timisean va acoperi 400.000 de hectare din zona de vest a tarii, fiind vizate plantatiile de pomi, de vita-de-vie si bazinele legumicole. Punctul de comanda va fi amplasat in Timisoara, pe Calea Sagului, in incinta Directiei Fitosanitare, iar rachetele urmeaza sa fie lansate de pe instalatiile mobile amplasate in localitatile Lovrin, Periam, Tomanatic si Sannicolau Mare. „Este vorba despre un program guvernamental demarat in 2001 prin care s-au realizat, deja, doua astfel de instalatii, la Ploiesti si Iasi. Asemenea programe antigrindina exista si in tarile UE.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.