Presa internationala a relatat despre alegerile pentru Parlamentul European si referendumul pentru votul uninominal, remarcand prezenta scazuta la urne.
Partidul  Romania Mare, nationalist, va fi eliminat complet din legislativul comunitar
Presa internationala a relatat despre alegerile pentru Parlamentul European si referendumul pentru votul uninominal, remarcand prezenta scazuta la urne.
Partidul Romania Mare, nationalist, va fi eliminat complet din legislativul comunitar in urma alegerilor desfasurate in Romania pentru Parlamentul European, arata publicatia EU Observer. Reuters relateaza ca votul pentru cei 35 de eurodeputati reprezinta un test al popularitatii principalelor partide politice inaintea alegerilor generale care se vor desfasura in Romania la sfarsitul anului 2008. AFP citeaza presa roman?, potrivit careia dupa alegeri sunt posibile mai multe scenarii, mergand de la o motiune de cenzura impotriva lui Tariceanu, depusa de PD si PSD, la formarea unui guvern de coalitie intre liberali si social-democrati. Agentia germana DPA a relatat despre dublul scrutin din Romania, subliniind in primul rand participarea scazuta, care a dus la invalidarea referendumului. Agentia bulgara Sofia News Agency a prezentat in paralel rezultatele cu cele de la propriile alegeri europene, din mai 2007, castigate de partidul GERB al primarului Sofiei, Boiko Borisov. Le Point si Le Nouvel Observateur subliniaza ca acest scrutin a fost considerat un test de popularitate pentru principalele formatiuni politice, in perspectiva?alegerilor din 2008, iar International Herald Tribune si El Mundo afirma ca partidul centrist al presedintelui a obtinut cel mai bun scor. La Libre Belgique puncteaza ca marii lideri politici nu au optat pentru Bruxelles intrucat trimiterea in Parlamentul European este perceputa mai mult ca un exil decat ca o promovare. Hurriyet precizeaza ca, potrivit sondajelor de opinie, alegerile de duminica demonstreaza deziluzia fata de actiunile Guvernului pentru realizarea reformelor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.