Desi nu este situat pe tarmul vreunei mari, nici pe malul unui fluviu sau rau navigabil, orasul Dej gazduieste Oficiul de capitanie din interiorul tarii cu cele mai multe ambarcatiuni inregistrate. Potrivit reprezentantului acestui oficiu, anual sun
Desi nu este situat pe tarmul vreunei mari, nici pe malul unui fluviu sau rau navigabil, orasul Dej gazduieste Oficiul de capitanie din interiorul tarii cu cele mai multe ambarcatiuni inregistrate. Potrivit reprezentantului acestui oficiu, anual sunt inmatriculate la Dej peste 200 de ambarcatiuni de agrement, iar aproximativ 1.000 de persoane solicita permis de conducator barca.

Oficiul de Capitanie Dej a fost infiintat la scurt timp dupa 1990 si are in aria de competenta judetele Mures, Maramures, Salaj, Bistrita-Nasaud, Cluj, Satu-Mare. „Oficiul de Capitanie Dej supravegheaza si controleaza activitatea tuturor mijloacelor de transport pe apa din punct de vedere al sigurantei navigatiei. Noi efectuam controale la toate mijloacele de transport pe apa, inclusiv la poduri mobile de trecere. Cea mai mare pondere o reprezinta ambarcatiunile de agrement, dar ne ocupam si de navele tehnice care executa lucrari in albiile raurilor sau lacuri, balastiere“, a explicat comandantul oficiului, capitanul Viorel Federiga. El a spus ca cea mai importanta activitate a Capitaniei Dej o reprezinta eliberarea de autorizatii pentru ambarcatiunile de agrement care navigheaza pe lacuri si rauri.

„La Oficiul de Capitanie Dej sunt inregistrate peste 1.800 de ambarcatiuni de agrement. Anual, se solicita inmatricularea a peste 200 de astfel de barci“, a spus Federiga, precizand ca, din acest punct de vedere, Oficiul de Capitanie Dej are cea mai mare activitate din tara cu exceptia oficiilor si capitaniilor maritime si fluviale. Comandantul a explicat ca multi dintre posesorii de barci inregistrate la Dej le folosesc doar in Delta la pescuit. „Se pot vedea, in Delta, barci inmatriculate la Dej.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.