Pioneza este cea mai noua metoda aplicata la Iasi pentru renuntatul la fumat. Micuta pioneza se infige in pavilionul urechii fumatorului si este acoperita cu un plasture. Acul trebuie sa fie tinut inauntru o saptamana. "Pioneza se plaseaza in ureche
Pioneza este cea mai noua metoda aplicata la Iasi pentru renuntatul la fumat. Micuta pioneza se infige in pavilionul urechii fumatorului si este acoperita cu un plasture. Acul trebuie sa fie tinut inauntru o saptamana. "Pioneza se plaseaza in urechea stanga sau in cea dreapta, in functie de mana cu care pacientul obisnuieste sa fumeze; daca este dreptaci, in dreapta, daca este stangaci, in stanga", explica dr. Doru Blatag, medic la Spitalul de Recuperare din Iasi, locul unde a fost testata metoda. Daca pacientul incearca sa fumeze, i se face greata de la primul fum si, astfel, ii trece apetitul pentru tigara. Metoda se bazeaza pe principiile acupuncturii si pana acum a fost testata la spitalul iesean pe 100 de pacienti. Cincizeci dintre acestia au reusit sa reziste tenatiei fumatului, insa au abia o luna de cand au lasat tigarile. Medicii sustin ca vointa este esentiala cand vine vorba de renuntat la un viciu precum tutunul.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.