Ieri, la Cinema Pro din Capitala s-a deschis a 11-a editia a Festivalului de Film Francez. Pentru inceputul festivalului, organizatorii au oferit spectatorilor filmul animat "Persepolis". Actiunea filmului se petrece in Teheranul anului 1978, in cont
Ieri, la Cinema Pro din Capitala s-a deschis a 11-a editia a Festivalului de Film Francez. Pentru inceputul festivalului, organizatorii au oferit spectatorilor filmul animat "Persepolis". Actiunea filmului se petrece in Teheranul anului 1978, in contextul revolutiei ce va duce la caderea sahului si a regimului sau. Personajul principal este o fetita de 8 ani, Marjane Satrapi, care viseaza sa ajunga profet si sa salveze lumea. Ea are niste parinti iubitori si o bunica moderna, care o ajuta mereu sa ia deciziile corecte. Cu o personalitatea mai excentrica decat cea a copiilor de varsta sa, Marjane vede cu ochi romantici evenimentele de lupta care vor conduce la instaurarea Republicii Islamice. In interiorul tarii represiunea devine din ce in ce mai severa, iar "comisarii revolutiei" impun reguli stricte si agresive de comportament. Atitudinea sa rebela ii face pe parinti sa o trimta in Austria, unde face cunostinta cu o alta revolutie de ordin sentimental: adolescenta si prima dezamagire din dragoste. Fetita, devenita acum o tanara se reintoarce in Iran, dar se confrunta din nou cu probleme menite sa-i consolideze maturitatea. "Persepolis" este un film despre integritate si despre cum sa o mentii atunci cand evenimentele te indeamna sa faci exacat opusul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.