Eliberare conditionata Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a provocat ieri o adevarata surpriza refu­zand eliberarea conditionata pe care ar fi putut sa o obtina cu cateva zile inainte de a-si ispasi integral pede
Eliberare conditionata Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a provocat ieri o adevarata surpriza refu­zand eliberarea conditionata pe care ar fi putut sa o obtina cu cateva zile inainte de a-si ispasi integral pedeapsa. In fata instantei de la Judecatoria Sec­torului 5, avocatii sai au invocat mai multe exceptii de neconstitutio­nalitate, provocand astfel suspen­da­rea procesului. Potrivit apa­ra­to­rilor, modalitatea in care se des­fa­soara procedurile de eliberare con­di­tionata este impotriva egalitatii cetatenilor in fata legii si a dreptului la un proces echitabil.  PRECEDENT. Ei au sustinut ca detinutii aflati in situatia lui Cozma ar trebui sa beneficieze de eliberarea conditionata daca conclu­zii­le comisiei speciale de la penitenciar sustin acest lucru. "Aceste co­mi­sii sunt conduse de un magis­trat de grad egal cu cel al magistra­tu­­lui de la Judecatorie. Mi se pare anormal ca acesta din urma sa poata infirma decizia judecatorului din comisie, in con­ditiile in care detinutul a in­de­plinit toate cerintele legale pentru eli­berarea condi­tio­na­ta", a pledat avo­catul Adrian Roseti. El a sustinut ca prin aceste exceptii vrea sa creeze un precedent. "Miron Cozma se lupta pentru drepturile celorlalti detinuti si pentru acest lucru va mai sta la lo­cul de detinere pana la 2 decembrie", a spus aparatorul. Fostul lider al minerilor va fi eliberat din Penitenciarul Rahova peste patru zile, cand va termina de executat condamnarea la zece ani de inchisoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.