Conducerea PSD spune, prin intermediul lui Mircea Geoana, ca rezultatele alegerilor sunt multumitoare. Vechea garda, in frunte cu Ion Iliescu, se declara extrem de nemultumita de procentele obtinute de partid si cere ca vinovatii sa plateasca. Daca i
Conducerea PSD spune, prin intermediul lui Mircea Geoana, ca rezultatele alegerilor sunt multumitoare. Vechea garda, in frunte cu Ion Iliescu, se declara extrem de nemultumita de procentele obtinute de partid si cere ca vinovatii sa plateasca. Daca in timpul campaniei electorale social-democratii au convenit sa nu se atace reciproc pentru a nu pierde electorat, de ieri atacurile au reinceput, intrucat armistitiul a expirat. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, ieri, ca scorul obtinut de PSD la euroalegeri este cel mai slab din istoria partidului, fapt care impune o analiza serioasa, "poate si un Congres extraordinar". "In 1999, la trei ani de opozitie, PDSR se lansa ca principala forta politica a tarii. Acum, iata, se zbate in jurul a 20%, a trecut in plan secund si asta trebuie sa dea de gandit tuturor militantilor patidului”, a apreciat Iliescu. El a adaugat ca "se impune o analiza serioasa pentru toata perioada care urmeaza". "PSD este singurul partid al stangii romanesti care a fost in toata aceasta perioada principalul partid politic al tarii. Sa vedem ce anume trebuie sa relanseze partidul”, a mai spus fostul presedinte. O opinie similara a avut si Nicolae Vacaroiu: „De fapt, este cel mai slab rezultat obtinut de PSD de la infiintarea sa. Asteptam mai mult. Vom face o analiza la rece a rezultatelor obtinute”, a spus Vacaroiu.
In replica insa, presedintele formatiunii, Mircea Geoana, a declarat ca „pentru aceasta etapa”, rezultatul obtinut este „relativ bun”, iar partidul are nevoie de liniste.
„In acest moment, partidul are nevoie de liniste si daca ar fi fost alaturi de noi ar fi auzit de la baza partidului ca toti cer liniste si unitate, sa ne concentram pe alegerile locale pentru a recupera cele sase, sapte procente fata de cei care au castigat, conjuctural, alegerile europarlamentare", a spus Geoana. „Evident ca speram la un scor mai bun (...), nu sunt nici rezultate care sa ne descurajeze, dar dupa trei ani de atacuri, framantari interne, inclusiv din partea unora care acum ridica vocea, este un rezultat bun”, a conchis liderul social-democrat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.