Un tribunal german i-a autorizat marti pe elevi sa le dea note pe internet profesorilor si sa le comenteze performantele, cu conditia sa nu-i defaimeze, relateaza AFP. Tribunalul din Köln a confirmat astfel in apel un verdict dat in

Un tribunal german i-a autorizat marti pe elevi sa le dea note pe internet profesorilor si sa le comenteze performantele, cu conditia sa nu-i defaimeze, relateaza AFP. Tribunalul din Köln a confirmat astfel in apel un verdict dat in prima instanta in favoarea site-ului ww.spickmich.de, impotriva caruia o profesoara din Neukirchen-Vluyn a depus o plangere pentru atingere adusa vietii private. Notarea si aprecierea profesorilor de  elevii lor pe internet sunt autorizate, cu conditia ca acestia sa nu fie defaimati, au decis judecatorii din Köln. Pe site-ul spickmich.de, scolari, liceeni si studenti pot sa-si evalueze profesorii in cadrul mai multor categorii precum "sexy", "cool si simpatici", "apreciati", "cursuri bune", "note corecte" etc. Reclamanta obtinuse o nota medie de 4,3, ceea ce o plasase printre codasi. Scara de notare a sistemului scolar german este de la 1 la 6, cea mai buna nota fiind 1.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.