Avocatii mostenitorilor complexului Lido l-au recuzat, ieri, pentru a doua oara pe magistratul Ion Ionescu, presedintele completului de judecata investit cu solutionarea contestatiei in anulare formulata de partea adversa impotriva deciziei Inaltei
Avocatii mostenitorilor complexului Lido l-au recuzat, ieri, pentru a doua oara pe magistratul Ion Ionescu, presedintele completului de judecata investit cu solutionarea contestatiei in anulare formulata de partea adversa impotriva deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) de retrocedare a complexului Lido catre urmasii fostului sau proprietar, Constantin Angelescu. Cererea de recuzare, asa cum a fost formulata si sustinuta in fata magistratilor Curtii Supreme de catre avocatii mostenitorilor, se intemeiaza pe faptul ca presedintele completului de judecata a solutionat favorabil cererea de suspendare provizorie a executarii deciziei de retrocedare, motiv pentru care magistratul ar fi trebuit sa se abtina in a solutiona cauza pe fond.

Avocatii mostenitorilor complexului Lido i-au cerut magistratului Ion Ionescu sa se abtina pentru ca atat cererea de suspendare, cat si contestatia in anulare asupra carora trebuie sa se pronunte au un continut similar cu al cererii de suspendare provizorie, pe care admis-o in luna martie a acestui an. „Sunteti intr-o situatie de incompatibilitate, abtinere sau recuzare, deoarece la 29 martie v-ati pron untat in camera de consiliu si, la acea vreme, ati admis cererea de suspendare provizorie. Astazi ar urma ca dumneavoastra sa va pronuntati pe o contestatie in anulare care este identica cu cea de suspendare provizorie pe care ati solutionat-o“, a declarat in fata instantei Eugen Ostrovschi, unul dintre avocatii mostenitorilor complexului Lido. Magistratul Ion Ionescu a refuzat sa se abtina, motiv pentru care avocatii mostenitorilor au formulat verbal o cerere de recuzare a acestuia, pe care judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie urmeaza sa o solutioneze pana la termenul urmator al procesului din data de 4 februarie 2008.

Contestatarii acuza instanta suprema de 'grave erori>>
„Gardianul“ a intrat in posesia cererii de suspendare provizorie formulata de contestatorii deciziei de retrocedare, a cererii de suspendare provizorie si a contestatiei in anulare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.