Episodul 13 ar putea fi ultimul din seria a 3-a, arata jurnalistii americani.

„Prison Break", serialul adus pe DVD de Cotidianul in premiera in Romania, urmeaza soarta fratelui de retea, „24", dar si pe cea a rivalilor de la celelalte televiziuni, precum „Neveste disperate", „The Office", sau „Naufragiatii". Greva scenaristilor obliga marile retele la inchiderea productiei sau aminarea episoadelor in grila.

In Statele Unite, episodul 8 din „Prison Break", „Bang and Burn", s-a difuzat pe 12 noiembrie. Urmatorul, „Boxed In", este programat de abia pe 14 ianuarie, anul viitor, potrivit imdb.com. Conducerea Fox a scos deja „24" din programul pe ianuarie si, de asemenea,"schimbari s-au facut si la «Prison Break», iar acestea vor duce la o pauza mai devreme decit ne-am astepta", noteaza cei de la buddytv.com. Citind ca surse Fox si „The New York Times", acestea scriu ca, initial, mai multe episoade erau anuntate pina pe 17 decembrie, dupa care difuzarea trebuia sa se intrerupa pina in aprilie.

„Daca greva va fi rezolvata rapid, productia va continua cu urmatoarele episoade. Daca nu, al 13-lea episod va fi ultimul pentru sezonul 3. 20th Century Fox le-a trimis o scrisoare scenaristilor serialului „Prison Break", anuntindu-i ca salariul lor a fost suspendat pentru ca nu s-au prezentat la munca, scriu cei de la buddytv.com. Ultima greva a scenaristilor, care a avut loc in 1988, a durat citeva luni si a costat industria entertainmentului 500 de milioane de dolari.

Debut cu milioane Dupa o campanie asidua de publicitate, Fox a lansat „Prison Break" pe 29 august 2005. Premiera a avut 10,5 milioane de telespectatori, potrivit „Hollywood Reporter", iar reteaua si-a amintit cu ocazia asta de fiorii ratingului pe care ii traia cu „Melrose Place" si „Ally McBeal" in 1998. Debutul cu succes la masa americana a fost urmat de aplauzele critice. „The New York Times" il cataloga „mult mai interesant" decit produsele celorlalte retele si „cu siguranta unul dintre cele mai originale". O medie de 9 milioane de oameni au continuat sa priveasca serialul, primele doua sezoane. Premiera celui de-al treilea, care se difuzeaza in acest moment in Statele Unite, a avut o audienta de 7,5 milioane de americani, una dintre cele mai scazute din istoria seriei.