Fostul presedinte al URSS, Mihail Gorbaciov, a facut un apel catre UE in vederea dezvoltarii relatiilor cu Rusia. Gorbaciov a cerut UE sa uite de suspiciunile pe care le are fata de democratia existenta in Rusia, informeaza gazeta.ru. APEL. Fost
Fostul presedinte al URSS, Mihail Gorbaciov, a facut un apel catre UE in vederea dezvoltarii relatiilor cu Rusia. Gorbaciov a cerut UE sa uite de suspiciunile pe care le are fata de democratia existenta in Rusia, informeaza gazeta.ru. APEL. Fostul sef de stat a rugat UE sa lase la o parte toate indoilelile cu privire la capacitatea Rusiei de a merge pe calea democratiei. "Probabil ca cea mai buna formula ar fi largirea parteneriatelor. Rolul de conducator., pe care il pretinde UE, nu poate fi atins fara a introduce claritate in relatiile cu Rusia", a declarat Gorbaciov in cadrul unei conferinte in Ungaria, organizata de Forumul Politic Mondial. El a chemat UE sa fie mai rabdatoare si intelegatoare in timp ce Rusia incearca sa construiasca si sa mentina democratia. Forumul Politic Mondial a fost initiat de fostul presedinte al URSS in 2003 si reprezinta o asociatie care are in componenta 100 de politicieni, fosti presedinti de stat, savanti si oameni de cultura din 25 de state.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.