Internationalul francez William Gallas, capitanul lui Arsenal Londra, a vorbit cu respect despre nationala Romaniei, dupa aflarea vestii ca cele doua echipe se vor infrunta pentru un loc la CM 2010, fiind extrase in grupa a 7-a de calificare a prelim
Internationalul francez William Gallas, capitanul lui Arsenal Londra, a vorbit cu respect despre nationala Romaniei, dupa aflarea vestii ca cele doua echipe se vor infrunta pentru un loc la CM 2010, fiind extrase in grupa a 7-a de calificare a preliminariilor care incep in toamna lui 2008. "Austria - nu prea cunosc aceasta echipa, in schimb Romania va fi o adversara deosebit de dificil de manevrat. Este o echipa excelenta, cu individualitati mari, ca Mutu de la Fiorentina, in mijlocul unui colectiv solid. Serbia stiu ca este o echipa tanara, care are in plus si jucatori de valoare ca Stankovic sau Vidic. Nu va fi simplu, dar Franta trebuie sa ajunga la Cupa Mondiala", a spus Gallas. Julien Escude, de la FC Sevilla, a apreciat ca preliminariile sunt prea departe pentru a comenta acum, lasand sa se inteleaga ca nationala "cocosului galic" ar putea ramane fara selectionerul Raymond Domenech dupa Euro 2008. "Romania este o echipa buna, dar pana atunci se pot schimba multe. Accidentari, schimbari de antrenori... Deocamdata cel mai important luicru este pregatirea pentru Campionatul European. Totul se va decide la meciurile din deplasare si va fi foarte greu, chiar si in Austria, care ar parea sa fie un adversar accesibil", a precizat Escude. Presa franceza de ieri s-a aratat multumita de grupa a 7-a. "Este dificil, dar putea fi mai rau. Regasind Romania si Austria, Franta va infrunta doua calificate la Euro 2008, dar care sunt departe de ceea ce erau in trecut. ...In ciuda unei bune campanii in preliminariile Euro 2008, amalgamul intre cei vechi si cei noi nu a prea functionat si nationala Romaniei a acumulat prestatii fara valoare din 2000 si un sfert de finala la Campionatul European", mentioneaza "Le Journal de Diamanche", sursa citata. "Tragere la sorti favorabila pentru Franta", a titrat cotidianul Le Figaro, in timp ce "L'Equipe" a remarcat parcursul bun din preliminariile recent incheiate. "La prima vedere, pare o grupa abordabila, in care lupta pentru primul loc se va da intre Franta, Romania si Serbia. Adversarul cel mai redutabil ar trebui sa fie Romania, calificata la Euro-2008 si care a depasit Olanda in preliminariile Campionatului European, dupa o campanie aproape fara greseala", mentioneaza "L'Equipe". (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.