Dupa cateva zeci de incercari sa prinzi firul liber, iti raspunde o voce plata, de robot plictisit : "Daca doriti sa va enervez in limba romana, apasati tasta....; daca aveti de lucru cu noi, trageti-va un sut in fund; daca vreti sa ne injura
Dupa cateva zeci de incercari sa prinzi firul liber, iti raspunde o voce plata, de robot plictisit : "Daca doriti sa va enervez in limba romana, apasati tasta....; daca aveti de lucru cu noi, trageti-va un sut in fund; daca vreti sa ne injurati, aveti grija sa nu va auzim...".

Adica te pune sa tastezi de cel putin 10 ori, pana ajungi in sfarsit la numarul care nu raspunde!


Hopa jos in metrou si la drum, spre cladirea onor Consulatului roman. Pe trotuarul din fata intrarii e plin de oameni de afaceri, care-ti vara efectiv in ochi ultimele opere de arta ale marilor artisti, genialilor Guta, Vijelie, Adrian tembelul minune, etc.

La poarta dai peste un zid impozant, format din 4-5 bronzati care-ti ofera serviciile de intermediere, in termen scurt, fara multe deplasari, si contra unei "modeste" contributii caritabile si benevole, in euro, pentru emanciparea rasei bronzate. Evident nu uita sa te avertizeze ca daca nu-i iei in seama, o sa faci un du-te vino, ca o sa te cunoasca toti cainii comunitari din zona.

Daca reusesti sa-i pacalesti, adica sa le spui ca ai prize de putere instalata mai mare decat prizele lor, si ca esti asteptat, mormaie nemultumiti dar se dau incet intr-o parte, scuipand in urma ta, probabil ca sa-ti poarte noroc.

In sfarsit, patrunzi in cladire PRIN usa. Nu e un eufemism - usile de fapt sunt incuiate, dar sunt de tipul celor cu sticla de sus pana jos, si cum sticla lipseste cu desavarsire nimeni nu se mai oboseste sa descuie. La fel se intampla cu usa ce da in curtea interioara, unde-i spatiul amenajat pentru completarea documentelor.

In interior, plin de lume, zilnic. Daca nu te intimideaza privirea dusmanoasa a unui functionar plictisit ce iese din cand in cand sa vada ce "vrea astia",(l-ai frustrat de o cota parte din taxa neimpozabila calculata la intermediari), indraznesti chiar sa spui ce doresti.

Iata un fragment de dialog halucinant, dar absolut real :
- Ce vrei?
- Doresc o programare pentru o imputernicire
- Vezi la portar!
- Si unde-i portarul?
- Pe aici, intreaba si tu femeia de serviciu!
- Si unde-i femeia de serviciu???
- Iesi prin curte si asteapta, mai iese si ea pe afara!

Indraznesti sa intri intr-un culoar, deh - nevoia te impinge, si te trezesti prins de mana si impins cu brutalitate inapoi de un caine de paza, sau agent, semianalfabet dar spaniol, intamplator cu placa de "Vigilante de seguridad" apartinand firmei "Grupo 10", cu numarul 90584. Intrebi de ce te impinge, de ce se poarta brutal (ca sa nu mai vorbim ca perimetrul consulatului e teritoriu romanesc!!!), si-ti raspunde nonsalant: "Porque me dan las ganas!"(Ca asa am eu chef!)

Sa mai adaug doar ca daca la intrarea in Consulat ar fi scris "Halta Aruncatii din Deal", aspectul Consulatului ar fi justificat pe deplin firma.


Trimit textul asta, fara nici un fel de exagerari in continut, Presedintiei Romaniei, Cabinetului Primului ministru, Ministerului Afacerilor Externe, ziarelor digitale, si, daca nu primesc un raspuns pertinent, sau macar o dovada ca cineva dintre cei care nu-si merita lefurile indecente l-a citit, in termenul prevazut de lege, o sa inaintez un denunt tuturor organizatiilor europene carora le pot gasi adresa in internet.

Sper ca nu asteapta nimeni sa inchei textul "Cu stima si respect..." !
Romulus Albu , Madrid

NR: Redactia precizeaza ca materialele publicate in aceasta rubrica sunt primite de la cititori.
In consecinta, responsabilitatea pentru contiinutul acestora apartine in totalitate celor ce s-au exprimat parerile, prin mail, pe adresa cetateanul@jurnalul.ro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.