Detinatorii terenurilor pe care urmeaza sa fie construita centura de ocolire a Jiboului sunt nemultumiti de preturile oferite
un sfert din proprietarii de terenuri peste care va trece soseaua de centura a orasului Jibou, judetul Salaj, nu sunt d
Detinatorii terenurilor pe care urmeaza sa fie construita centura de ocolire a Jiboului sunt nemultumiti de preturile oferite
un sfert din proprietarii de terenuri peste care va trece soseaua de centura a orasului Jibou, judetul Salaj, nu sunt de acord cu pretul stabilit de experti pentru exproprieri, considerand ca 1.000 de lei pentru un ar in intravilan este foarte putin. Investitia in centura de ocolire se ridica la 7,3 milioane de euro.
Primarul localitatii Jibou, Augustin Borz, a declarat ca oamenii vor fi nevoiti sa ajunga, pana la urma, la o intelegere cu autoritatile locale, dat fiind ca soseaua a fost declarata obiectiv de interes public regional, iar ei vor fi expropriati "fortat" de statul roman.
"Un sfert dintre oamenii care detin terenuri peste care va trece soseaua de centura a orasului nu accepta pretul stabilit de Comisia de expertiza pentru parcele. Cu acesti proprietari vom ajunge in instanta. Oricum, nu conteaza, pentru ca soseaua a fost declarata obiectiv de interes regional, are o valoare de 7,3 milioane de euro, astfel ca oamenii va trebui sa ajunga, in final, la o intelegere cu noi", a declarat, ieri, primarul Jiboului.
Acesta spune ca procedura de expropriere a fost inceputa de cateva luni, iar preturile au fost aceleasi.
"Am inceput in vara procedura de expropriere a parcelelor respective, pretul oferit pentru terenuri fiind de 400 de lei pe ar pentru extravilan si de 1.000 de lei pe ar pentru pamantul in-travilan", a spus primarul Augustin Borz.
Primaria Jibou nu are impus un termen limita pana la care sa rezolve situatia exproprierilor, dar cum investitia este finantata din fonduri structurale, in momentul in care acestea vor ajunge in contul administratiei locale, aceasta va trebui sa fie proprietara terenurilor strabatute de viitoarea artera de circulatie.

Primaria Jibou s-a imprumutat de la banci straine

Drumul de centura-est Jibou este un proiect pentru care Primaria Jibou a accesat finantare externa. Cota de participare a Consiliului Local este de doi la suta din valoarea totala a proiectului, adica 7,3 milioane de euro, iar durata de realizare a lucrarilor a fost stabilita, prin proiect, la trei ani.
soseaua de centura va porni din zona Garii Jibou, va ocoli localitatea pe digul Somesului si va iesi din Jibou in zona statiei de epurare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.