Sahtior Donetk, echipa antrenata de Mircea Lucescu, are nevoie de o victorie in deplasarea cu Celtic pentru a se califica in premiera in optimile de finala ale competitiei.     Echipa romanilor Lucescu si Rat a plecat ca din pusca in ace
Sahtior Donetk, echipa antrenata de Mircea Lucescu, are nevoie de o victorie in deplasarea cu Celtic pentru a se califica in premiera in optimile de finala ale competitiei.     Echipa romanilor Lucescu si Rat a plecat ca din pusca in aceasta editie e grupelor, cu doua victorii, urmate apoi de tot atatea esecuri in fata detinatoarei trofeului, AC Milan. Asa ca Sahtior a ajuns la egalitate de puncte cu Celtic, cele doua grupari urmand a se duela in meci direct pentru un loc in faza urmatoare a competitiei. Daca inving in aceasta seara, "minerii" se califica matematic in optimi, cu conditia ca AC Milan sa nu piarda la Lisabona. In caz de egalitate, deznodamantul se amana pentru ultima etapa, dar echipa lui Lucescu va avea avantajul rezultatelor directe din meciurile cu Celtic. Sahtior se roaga insa sa nu se repete scenariul de acum trei ani, cand de asemenea a jucat in aceeasi grupa cu echipa scotiana. Ca si in acest sezon, si in 2004 Mircea Lucescu a iesit invingator in prima disputa, scor 3-0, dar Celtic s-a impus in returul de la Glasgow la limita, cu 1-0. Varianta victoriei scotiene nu este de neglijat nici de aceasta data, mai ales daca amintim ca pe "Celtic Park" a pierdut in aceasta toamna si AC Milan, care a facut apoi instructie cu elevii lui Mircea Lucescu. Nici statistica nu ii este prea favorabila lui Sahtior. Celtic este aproape invincibila in fata propriilor suporteri, inregistrand 11 victorii in cele 15 meciuri jucate pe teren propriu in Liga Campionilor. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.