Companiile farmaceutice indiene Shreya Lifesciences, Lupin si Dr Reddy's Laboratories sunt interesate de preluarea producatorului roman de medicamente LaborMed Pharma, potrivit unor surse din industria bancilor de investitii, informeaza  site-ul
Companiile farmaceutice indiene Shreya Lifesciences, Lupin si Dr Reddy's Laboratories sunt interesate de preluarea producatorului roman de medicamente LaborMed Pharma, potrivit unor surse din industria bancilor de investitii, informeaza site-ul dnaindia.com, citat de Mediafax.
Sursele estimeaza ca tranzactia se va incheia in jurul nivelului de 100 de milioane de dolari.
Niciuna dintre companiile interesate nu a fost disponibila pentru comentarii.
Preluarea LaborMed de catre una dintre companiile mentionate ar marca a doua incursiune a unei companii indiene pe piata farmaceutica din Romania.
In martie 2006, Ranbaxy a preluat 96,7% din actiunile Terapia, intr-o tranzactie de 324 milioane de dolari, de la fondul de achizitii Advent International.Preluarea producatorului romanesc ar da acces indienilor la piete in curs de dezvoltareAchizitia LaborMed este potrivita pentru producatorii de medicamente din India interesati sa se consolideze pe pietele in curs de dezvoltare, care asigura marje de profit ridicate.
"In Romania exista putine companii farmaceutice private. Guvernul a controlat foarte strict majoritatea companiilor de profil, dar si piata, acum insa situatia se schimba", a declarat un reprezentant al sectorului bancilor de investitii, a carui identitate nu a fost dezvaluita, citat de Mediafax.
Astfel, Guvernul isi reduce treptat participatiile la companiile farmaceutice, potrivit dnaindia.com.
"Pe langa LaborMed, o companie in proprietate privata, exista multe firme controlate de stat. Investitorii indieni considera situatia actuala o oportunitate", au afirmat sursele.O companie greceasca si-a manifestat si ea interesul pentru preluarea LaborMed PharmaCompania farmaceutica elena Alapis anunta in luna septembrie ca intentioneaza sa faca o oferta pentru preluarea LaborMed Pharma.
Compania romaneasca a facut un anunt, in urma cu trei saptamani, ca ar putea incheia, pe parcursul urmatoarelor 12 luni, un parteneriat cu un investitor strategic sau financiar, ca urmare a interesului manifestat de diverse companii pentru companie si pentru a-si intari pozitia pe piata farmaceutica locala si regionala.
In acest sens, compania este asistata de Raiffeisen Investment Romania, care are rolul sa evalueze si sa propuna cea mai buna varianta de dezvoltare a societatii.Multe companii au fost interesate de compania romaneascaIn luna mai, directorul general al producatorului roman, Xeni Camelia Dicu, a declarat ca, de-a lungul timpului, a existat interes din partea mai multor companii pentru achizitia LaborMed, dar discutiile nu au avut nicio finalitate.
Totodata, sunt vizate colaborari cu parteneri externi, care ar putea viza atat fabricarea de medicamente sub contract sau sub licenta, cat si cercetarea si dezvoltarea de produse noi.
Portofoliul de medicamente al companiei romanesti include 80 de produse inregistrate in Romania, acoperind sapte categorii terapeutice, conform dnaindia.com. In plus, aproximativ 30 de produse sunt autorizate si in mai multe state est europene. LaborMed Pharma este activa pe piata romaneasca in special in segmentul produselor cardiovasculare, unde ocupa locul trei din punct de vedere cantitativ, cu o cota de 11,5%, fiind devansata de Terapia Ranbaxy si de Laboratoarele Servier.
Compania deruleaza si activitate de distributie prin intermediul companiei LaborMed Pharma Trading, care detine opt depozite la nivel national.
Anul trecut, LaborMed a inregistrat vanzari de 26 milioane euro si estimeaza pentru acest an atingerea nivelului de 35 milioane euro. Potrivit companiei, care citeaza datele firmei de cercetare Cegedim, LaborMed Pharma ocupa in trimestrul al treilea al acestui an locul 6 in topul producatorilor locali, cu o cota de piata de 1,6%. Totodata, compania are o cota de piata de aproximativ 1% in Republica Moldova si intentioneaza atingerea unui nivel similar si in alte piete din regiune.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.