Doar 4.000 de spectatori au venit ieri la Sala Palatului pentru a se bucura de show-ul sofisticat al celor de la Pet Shop Boys; ce-i drept, biletele au avut preturi prohibitive pentru multe buzunare - 100 de lei cel mai ieftin si 500 de lei cele de c
Doar 4.000 de spectatori au venit ieri la Sala Palatului pentru a se bucura de show-ul sofisticat al celor de la Pet Shop Boys; ce-i drept, biletele au avut preturi prohibitive pentru multe buzunare - 100 de lei cel mai ieftin si 500 de lei cele de categorie VIP.
Un mic moment calculat de confuzie s-a consumat la inceputul show-ului, cand pe scena cei doi dansatori au aparut fiecare cu doua clone, imbracati identic - Neil Tennant la costum cu joben, iar Chris Lowe in hanorac fosforescent. "Salut Bucuresti!", a inceput Neil. "Noi suntem Pet Shop Boys, iar acesta e concertul care incheie turneul 'Fundamental>>". Turneul de la Bucuresti este ultimul din aceasta serie. Show-ul a fost unul elegant si ingrijit - de altfel, concertele Pet Shop Boys sunt vizibil influentate de productiile de teatru si opera, cuprinzand coregrafii complexe, scenografii elaborate si multe schimbari de costume. Pentru acest turneu, scenografia ii apartine designerului de teatru Es Devlin, iar coregrafia - lui Hakeem Onibudo. Pe hitul "Always On My Mind", de pilda, un artist a dansat dintr-un joben, in timp ce alti dansatori multicolori apareau din spatele a doua decupaje cu figurile celor doi. Chiar daca tema turneului a fost promovarea ultimului album, formatia nu s-a zgarcit cu hiturile, spectatorii delectandu-se cu "Paninaro", "Se la vida e", "West End Girl", iar la bis cu "Go West" si mai ales "It's A Sin", hitul de rezistenta al trupei, care a aruncat sala in delir. Ultima piesa, "Being Boring", a fost dedicata managerului trupei, Dainton Connel, mort intr-un accident de masina inaintea concertului de la Bucuresti. Albumul "Fundamantal", o colectie de piese cu mesaj politic, a fost cel mai bine reprezentat prin piesa "I'm With Stupid" - pe durata careia au fost proiectate imagini din clipul de pe MTV care ii portretizeaza pe Blair si Bush ca un cuplu de amanti iresponsabili, care zambesc si calaresc rachete. Finalul concertului a fost melancolic, cu "Home and Dry", interpretat doar la chitara acustica si clape. "Sunteti un public minunat!" - a pus punct Neil spectacolului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.