Dalai Lama, seful spiritual al budistilor tibetani, a declarat, in India, ca succesorul sau ar putea fi o persoana care nu traieste in Tibet, avand in vedere ca el va muri in exil, informeaza AFP. "Daca moartea mea survine in timp ce ma aflu in

Dalai Lama, seful spiritual al budistilor tibetani, a declarat, in India, ca succesorul sau ar putea fi o persoana care nu traieste in Tibet, avand in vedere ca el va muri in exil, informeaza AFP. "Daca moartea mea survine in timp ce ma aflu inca in exil, ei bine, logic ar fi ca reincarnarea mea sa aiba loc in afara Tibetului", a declarat Dalai Lama catorva jurnalisti, care vor participa la o conferinta mondiala a demnitarilor religiosi organizata la Amritsar, in nordul Indiei. Dalai Lama a fugit din Tibet in 1959, dupa esecul unei revolte anti-chineze, si de atunci traieste in exil, in India. Dalai Lama are 72 de ani, iar tibetanii sunt nelinistiti de ceea ce ii poate astepta dupa moartea lui. Recent, guvernul de la Beijing l-a acuzat pe Dalai Lama de incalcarea traditiei budismului tibetan, pentru ca acesta a declarat ca este gata sa-si numeasca succesorul inainte de a muri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.