Aflat in delegatia oficiala care-l insoteste pe seful statului in vizita de stat in Spania, ministrul roman de Externe, Adrian Cioroianu, s-a adresat regelui Juan Carlos cu neprotocolarul: "Good point, good point!". Seful diplomatiei a continuat ridi
Aflat in delegatia oficiala care-l insoteste pe seful statului in vizita de stat in Spania, ministrul roman de Externe, Adrian Cioroianu, s-a adresat regelui Juan Carlos cu neprotocolarul: "Good point, good point!". Seful diplomatiei a continuat ridicand degetul mare de la mana in semn de victorie. Regele Spaniei s-a facut ca nu observa gestul lui Cioroianu, insa jurnalistii spanioli au fost socati de comportamentul ministrului roman.Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu l-a apostrofat pe ministrul de externe Adrian Cioroianu, la o intalnire cu romanii din Madrid, pe tema deschiderii de noi consulate in Spania. Cioroianu si Basescu au fost prezenti, luni seara, la o intalnire cu membrii comunitatii romanesti din Madrid, ocazie cu care a fost discutata si problema insuficientelor consulate deschise de Romania in aceasta tara. Cioroianu a incercat sa le explice romanilor ca autoritatile au fost depasite de numarul mare de romani "care au iesit la lumina legilor dupa integrare". "Vointa exista", a subliniat Cioroianu cerandu-le membrilor comunitatii romanesti intelegere si invocand lipsa de personal pentru noi consulate. Seful statului a incercat fara succes sa-l intrerupa pe ministru, in cele din urma Basescu a intervenit criticand ministerul si guvernul. "Solutia e simpla: venim aici, vorbim frumos, ajungem acasa si nu ne mai pasa. Nu putem sa ne aruncam in ghiveciul demagogiei", a punctat presedintele. El a subliniat ca un guvern care isi doreste sa rezolve aceste probleme ar fi putut cu usurinta gasi intre cei aproape un milion de membri ai comunitatii cincizeci de romani care sa indeplineasca conditiile necesare pentru a lucra in cadrul consulatelor: "Asta sper sa faca ministrul repede", a concluzionat Basescu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.