Omul de afaceri rus Andrei Lugovoi a calificat drept absurda noua versiune privind asasinarea fostului agent al Serviciului federal de securitate (FSB) Aleksandr Litvinenko, avansata de postul de televiziune BBC, relateaza RIA Novosti, in pagina elec
Omul de afaceri rus Andrei Lugovoi a calificat drept absurda noua versiune privind asasinarea fostului agent al Serviciului federal de securitate (FSB) Aleksandr Litvinenko, avansata de postul de televiziune BBC, relateaza RIA Novosti, in pagina electronica.

"Versiunea BBC, potrivit careia l-as fi putut asasina involuntar pe Aleksandr Litvinenko, este pur si simplu absurda si este in interesul politic al Londrei si al serviciilor secrete britanice", a declarat Andrei Lugovoi, in prezent aflat in campanie electorala in Transbaikalia, pentru alegerile legislative.

Postul de televiziune BBC-2 a prezentat duminica un film intitulat "Cea mai cautata persoana din Marea Britanie". Potrivit autorilor filmului, Lugovoi ar fi putut primi o substanta pe care sa o introduca in alimentele consumate de Litvinenko.

Ei pretind ca Lugovoi ar fi putut fi convins ca nu era vorba de o substanta radioactiva letala, ci de un psihotrop, faimosul "ser al adevarului".

"Sunt un profesionist si nu voi permite nimanui sa ma foloseasca. Repet ca aceasta versiune este absurda din punct de vedere al bunului simt, insa, pe plan politic, ea este in beneficiul serviciilor secrete britanice si adevaratilor asasini ai lui Aleksandr Litvinenko", a declarat omul de afaceri.

"Sunt convins ca adevaratii vinovati de aceasta crima sunt la Londra si ca in toata aceasta poveste nu eu am fost cel manipulat, ci Litvinenko insusi care a fost, fara voia lui, folosit si ulterior asasinat", a adaugat el.

Toata aceasta poveste confirma inca o data ca este mult mai important pentru Londra sa gaseasca persoana care a comandat crima decat pe asasin, a explicat el.
Mediafax.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.