Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale unele prevederi ale ordonantei de guvern care a modificat Legea raspunderii ministeriale si a dizolvat Comisia de la Cotroceni. Comisia era alcatuita si din membri numiti de Ministerul de Interne si
Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale unele prevederi ale ordonantei de guvern care a modificat Legea raspunderii ministeriale si a dizolvat Comisia de la Cotroceni. Comisia era alcatuita si din membri numiti de Ministerul de Interne si Ministerul Justitiei.
Prin modificarea de catre Executiv a Legii raspunderii ministeriale, aceasta comisie ar fi urmat sa fie alcatuita numai din judecatori. Comisia de la Cotroceni si-a incetat activitatea la 4 noiembrie, cand lucra la dosare importante, ale ministrilor Justitiei si Muncii, Tudor Chiuariu si Paul Pacuraru, dar si ale unor fosti ministri. La scurt timp dupa modificarea legii, a izbucnit si scandalul in care un fost ministru al agriculturii, D.T. Remes, este suspectat de coruptie.
Exceptia de neconstitutionalitate a fost ridicata de mai multe organizatii si de Avocatul Poporului. De asemenea, Curtea Constitutionala (CC) a mai declarat ca fiind neconstitutional si art. 16 din legea privind raspunderea ministeriala.
Potrivit unor surse judiciare citate de Rompres, declararea de catre CC ca fiind neconstitutionale atat a modificarilor privind legea raspunderii ministeriale, cat si a unui articol din vechea lege, creeaza un vid legislativ sub aspectul modului in care trebuie sa lucreze Comisia speciala de la Cotroceni daca este sesizata de Parchet.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.