Reeditarea lui Ernest Hemigway de la Polirom si "Istoria uratului" a lui Umberto Eco (Rao) au fost alese cele mai ravnite carti la Targul din acest an prin votul publicului si, respectiv, al jurnalistilor. Humanitas a fost votata de vizitatori drept
Reeditarea lui Ernest Hemigway de la Polirom si "Istoria uratului" a lui Umberto Eco (Rao) au fost alese cele mai ravnite carti la Targul din acest an prin votul publicului si, respectiv, al jurnalistilor. Humanitas a fost votata de vizitatori drept editura cu cele mai multe aparitii noi in 2006, fiind urmata de Rao si Paralela 45. Totodata, la categoria de 50-100 de titluri noi, publicul a ales castigatoare editura Curtea Veche, in timp ce, la sectiunea de edituri cu mai putin de 50 de aparitii noi, a fost aleasa castigatoare editura Vremea. Premiile pentru edituri constau in standuri gratuite la editia urmatoare a Targului Gaudeamus. De asemenea, Corint a primit premiul de excelenta, care consta in finantarea unui proiect editorial cu 3500 de lei.
Standul Salonului pentru creatie si inventica pentru tineret a primit Trofeul Gaudeamus pentru cel mai atractiv stand, in timp ce trofeul pentru presa a ajuns la "Evenimentul Zilei" (presa scrisa), "Radio 21" (radio), "TVR Cultural" (televiziune) si Agentia "Rompres" (agentie de stiri).
Sumele rezultate din vanzarea biletelor de intrare, circa 30.000 RON, sunt destinate finantarii partiale a proiectului "Un Nobel pentru literatura romana" initiat de Radio Romania cu prilejul editiei precedente a targului, obiectivul campaniei, pe termen mediu si lung, fiind obtinerea unui Premiu Nobel de catre un scriitor roman. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.