Presedintele George W.Bush a anuntat, in deschiderea conferintei privind pacea din Orientul Mijlociu, de la Annapolis, ca liderii israelieni si cei palestinieni au ajuns la un acord privind reluarea discutiilor de pace cu scopul crearii unui stat pal
Presedintele George W.Bush a anuntat, in deschiderea conferintei privind pacea din Orientul Mijlociu, de la Annapolis, ca liderii israelieni si cei palestinieni au ajuns la un acord privind reluarea discutiilor de pace cu scopul crearii unui stat palestinian pana la sfarsitul anului 2008, relateaza Rompres.
Liderul de la Casa Alba a afirmat ca negocierile vor incepe in cateva saptamani pentru stabilirea 'unui stat palestinian democratic care va trai alaturi de Israel in pace si securitate'.
'Astazi, palestinienii si israelienii inteleg fiecare ca a ajuta cealalta parte sa-si realizeze obiectivele este cheia realizarii propriilor obiective, iar ambele parti doresc un stat palestinian independent, democratic si viabil', a declarat Bush.
In opinia sefului statului american, un astfel de stat va oferi palestinienilor sansa de a trai in libertate si demnitate. 'Si un astfel de stat le va oferi israelienilor ceva ce cauta de generatii: sa traiasca in pace cu vecinii lor', a adaugat el.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.