Presedintele Traian Basescu a declarat, in alocutiunea sustinuta in fata membrilor organizatiei independente de dezbatere politica, sociala si economica, ''Foro Nueva Economia'', ca protejarea si promovarea intereselor romanilor din afara tarii este
Presedintele Traian Basescu a declarat, in alocutiunea sustinuta in fata membrilor organizatiei independente de dezbatere politica, sociala si economica, ''Foro Nueva Economia'', ca protejarea si promovarea intereselor romanilor din afara tarii este o prioritate a mandatului, peste doua milioane de romani traind in afara granitelor Romaniei, relateaza Rompres.
'Comunitatea romaneasca din Spania constituie cea mai vizibila punte de legatura si cunoastere reciproca intre societatile noastre. Romanii de aici contribuie la cresterea economica a acestei tari si isi leaga viitorul imediat de acela al statului. Ei ofera un puternic dinamism relatiilor bilaterale romano-spaniole.Consider ca ridicarea restrictiilor de acces al cetatenilor romani pe piata fortei de munca din Spania ar fi in interes ambelor parti'', a spus Basescu.
''Dorim ca cetatenii romani sa aiba posibilitatea de a-si exercita un drept fundamental castigat din aderarea Romaniei la UE, acela de libera circulatie'', desi Romania se confrunta deja cu un deficit vizibil al fortei de munca, a precizat seful statului.
''Ii asigur ca nu-i uitam, ca sunt importanti pentru Romania si ca actionam in continuare pentru drepturile lor ca cetateni romani si europeni. Cetatenii romani au fost uneori surse, alteori tinte ale unor atitudini discriminatoare. Unele campanii de presa au gasit in prezenta unor comunitati romanesti din diferite state o sursa de speculatii alarmiste si incriminare colectiva. Asemenea campanii de presa sunt greu de explicat in fata opiniei publice din Romania'', a declarat Basescu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.