Initial, am spus ca Franta, Romania si Serbia se vor lupta pentru calificarea la CM 2010 din grupa a 7-a preliminara, dar primele reactii din taberele adversarelor noastre ne arata ca si austriecii au ambitia de a ajunge in Africa de Sud.

Initial, am spus ca Franta, Romania si Serbia se vor lupta pentru calificarea la CM 2010 din grupa a 7-a preliminara, dar primele reactii din taberele adversarelor noastre ne arata ca si austriecii au ambitia de a ajunge in Africa de Sud.

Selectionerul Austriei, josef Hickersberger, crede ca ocuparea locului 2 este un lucru posibil pentru nationala tarii sale, chiar daca austriecii au facut parte din a 5-a urna valorica la tragerea la sorti. "Va fi o misiune dificila, dar cred ca locul 2 este perfect posibil. Franta este una dintre cele mai bune echipe pe care le puteam intalni. Cred ca modul cum vom evolua la Euro 2008, posibilitatea de a creste vor fi importante. Pe romani i-am vazut in amicalul cu Germania - in prima repriza au fost mai buni", a spus Josef Hickersberger. La randul sau, presedintele Federatiei Austriece de Fotbal (OEFB), Friedrich Stickler, a afirmat ca nationala sa are jucatori tineri, care dispun de un potential mare.
Daca totul decurge bine, vor capata experienta si se vor maturiza, totul este posibil. Vom face totul sa ajungem la CM", a spus el.
Francezii se tem de noi
Presedintele Federatiei Franceze de Fotbal, Jean-Pierre Escalettes, a declarat, dupa tragerea la sorti, ca Romania este, poate, echipa de care Franta se teme cel mai mult in grupa 7. "Este mai bine sa fii intr-o grupa de 6, astfel joci zece meciuri. Sunt echipe pe care le regasim, ca Lituania si Insulele Feroe. Serbia, Romania au un fotbal bun. Vom vedea de ce este capabila Austria in aceasta vara. Ei reconstruiesc o echipa. Romania este, poate, tara de care ne temem cel mai mult", a spus Escalettes, adaugand ca va trebui sa anuleze meciul amical cu Romania, programat anul viitor.
O pozitie usor amuzanta a avut-o antrenorul "Cenusaresei" grupei, nationala Insulelor Feroe. Jogven Martin Olsen a apreciat ca grupa 7 a preliminariilor este mai usoara decat cea in care a evoluat echipa sa in calificarile pentru Euro 2008, asa ca "obiectivul nostru va fi ca, de aceasta data, sa obtinem un punct si exista posibilitatea sa o facem".

Lucescu asteapta Europenele
Antrenorul echipei sahtior Donetk, fostul selectioner Mircea Lucescu, crede ca nationala a cazut intr-o grupa echilibrata, in care se va bate cu Franta pentru prima pozitie, dar in care poate termina si pe locul 3. "Franta e Franta. Porneste ca favorita a grupei, asta e clar, dar nu mi s-a parut o superputere. Am vazut meciul lor cu Ucraina si cred ca ar fi de batut. Sincer, noi avem o echipa de perspectiva, dar depinde cum vom iesi din Euro 2008. Cred ca ne batem cu Franta pentru locul 1, dar la fel de bine putem ocupa locul 3", a spus Mircea Lucescu.

>> Romania va juca in preliminarii alaturi de Franta, Serbia, Lituania, Austria si Feroe. Conform calendarului FIFA, pentru jocurile de calificare vor fi disponibile datele: in 2008 - 6 si 10 septembrie, 11 si 15 octombrie, tot anul viitor existand datele de 20 august si 19 noiembrie pentru amicale; in 2009 - 28 martie, 1 aprilie, 6 si 10 iunie, 5 si 9 septembrie, 10 si 14 octombrie, 14 si 18 noiembrie.Tot in 2009, 11 februarie si 19 august sunt pentru amicale.

>> Romania a invins de trei ori reprezentativa Frantei in cele 10 partide disputate. Palmaresul mai cuprinde un egal si 6 infrangeri, golaveraj 12-14 Nationala noastra va intalni in premiera Serbia, insa tricolorii au disputat 37 de partide impotriva fostei Iugoslavii inregistrand 15 victorii, 5 egaluri si 17 infrangeri, golaveraj 56-63 Impotriva Lituaniei, Romania a evoluat de opt ori, inregistrand tot atatea victorii, golaverajul fiind 17-3 Cu Austria, echipa nationala a disputat sapte meciuri, avand 3 victorii, 3 egaluri si o infrangere, golaveraj 12-7 Tricolorii au intalnit numai de doua ori echipa Insulelor Feroe, inregistrand tot atatea victorii, golaverajul fiind de 11-0.

INTALNIRE
>> Cele sase Tari se vor vedea la Viena

Reprezentantii federatiilor nationale ale Frantei, Romaniei, Serbiei, Austriei, Lituaniei si a Insulelor Feroe se vor intalni pe 8 decembrie, la Viena, pentru a stabili programul meciurilor din grupa a VII-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010. In situatia in care cei sase oficiali ai federatiilor nu vor ajunge la un acord, acestia pot decide stabilirea unei noi intalniri sau continuarea negocierilor prin corespondenta. Daca nu se ajune la nici un acord pana pe data de 10 ianuarie 2008, programul grupei va fi stabilit de FIFA.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.