Numarul unu de pe piata asigurarilor generale a avut in perioada ianuarie-septembrie incasari cu 57 de milioane de euro mai mari decit in perioada similara a lui 2006.

Allianz-Tiriac Asigurari a raportat in primele noua luni ale anului venituri din prime brute subscrise de 293,4 milioane de euro, cu aproximativ 57 de milioane de euro mai mult peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, informeaza oficialii companiei. Cresterea este explicata de oficialii societatii prin evolutia pozitiva a incasarilor generate de asigurarile de bunuri si proprietati, respectiv de polite auto-casco si RCA, care are o pondere de 60% din portofoliul companiei. Mai precis, veniturile reprezentind prime brute subscrise in contul politelor casco au depasit 163 de milioane de euro, fata de circa 124 de milioane de euro subscrise in aceeasi perioada din 2006, in vreme ce subscrierile companiei pe RCA au inregistrat un plus de 37% in euro, pina la o valoare de 46 de milioane de euro. Pe segmentul asigurarilor generale, subscrierile realizate in primele trei trimestre din 2007 s-au situat la echivalentul a 271,2 milioane de euro, valoare cu aproape 55 de milioane de euro mai mare decit cea din perioada similara a anului trecut.

Compania a avut rezultate pozitive in primele noua luni ale anului si la nivel regional, ajungind la venituri de aproape 3 miliarde de euro in Europa Centrala si de Est. Mai precis, veniturile companiei au crescut cu 38,5%, de la 2,07 miliarde de euro, in aceeasi perioada din anul precedent, la 2,87 miliarde de euro. Totodata, daca luam in calcul numai trimestrul trei al anului, cresterea a fost de 44%, de la 640 de milioane de euro la 923 de milioane de euro. „Operatiunile de asigurari generale derulate si-au mentinut nivelul ridicat de profitabilitate si au inregistrat o rata de crestere remarcabila - de +55% - in ceea ce priveste volumul de prime subscrise. In ceea ce priveste asigurarile de viata, sintem in mod special multumiti de evolutia subsidiarelor noastre din Ungaria si din Slovacia", a declarat Werner Zedelius, membru al boardului Allianz.