O adolescenta de 15 ani a petrecut o luna intr-o celula a unui comisariat brazilian alaturi de peste 20 de barbati, fara ca politistii si judecatorul sa intervina in acest caz, transmite AFP. "Toata lumea stia ca adolescenta se afla acolo


O adolescenta de 15 ani a petrecut o luna intr-o celula a unui comisariat brazilian alaturi de peste 20 de barbati, fara ca politistii si judecatorul sa intervina in acest caz, transmite AFP. "Toata lumea stia ca adolescenta se afla acolo, in mijlocul acelor barbati, si nimeni nu a facut nimic", a relatat, pentru cotidianul Folha de Sao Paulo, un locuitor din Abaetetuba, orasul unde s-a petrecut incidentul. "Toti detinutii o violau in schimbul unei farfurii cu mancare", a relatat o femeie. Localnicii nu au spus insa nimic, pentru ca se temeau pentru viata lor. "Aici toata lumea se teme. Daca o adolescenta este inchisa intr-o celula alaturi de barbati si judecatorul o tine acolo, cine sunt eu sa denunt acest lucru? Si cui m-as putea adresa?", a adaugat o localnica. "Nici o masura nu a fost luata pentru a o elibera pe tanara, nici de judecator, nici de Parchet. Nu exista indicatii referitoare la ce trebuie sa faca politia atunci cand aresteaza o femeie dintr-un stat in care practic nu exista nici o inchisoare pentru femei", a declarat responsabilul Asociatiei comisariatelor de politie din statul Para, Maria Picanco, pentru publicatia Estado de Sao Paulo. Adolescenta a fost eliberata in urma cu cateva zile, in urma unui telefon anonim dat autoritatilor din Para. Familia fetei este foarte saraca si nu era constienta de faptul ca adolescenta fusese inchisa pentru un presupus furt. Detinutii i-au taiat fetei parul cu un cutit, pentru ca prezenta sa in celula sa fie mai putin remarcata. "A fost violata de nenumarate ori. Era obligata sa intretina raporturi sexuale cu detinutii in schimbul hranei", a declarat presedintele Ordinului avocatilor din Brazilia, Miere Cohen, pentru AFP. "Ma pedepseau cand refuzam sa fac ce imi cereau", le-a povestit adolescenta jurnalistilor, care au observat vanatai si arsuri de tigara pe corpul fetei. Presa braziliana a mai facut public cazul unei alte tinere de 25 de ani care a petrecut 45 de zile intr-o celula impreuna cu 70 de barbati, intr-o alta inchisoare din Para.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.