STEAUA - SLAVIA 1-1 - "Ros-albastrii" raman acasa

Elevii lui Marius Lacatus n-au reusit sa scoata aseara decat un egal in fata contracandidatei la calificarea in Cupa UEFA, la capatul unui meci in care oaspetii au marcat din singura ocaz
STEAUA - SLAVIA 1-1 - "Ros-albastrii" raman acasa

Elevii lui Marius Lacatus n-au reusit sa scoata aseara decat un egal in fata contracandidatei la calificarea in Cupa UEFA, la capatul unui meci in care oaspetii au marcat din singura ocazie periculoasa


Stadion: "Steaua"
Au marcat: V. Badea (a€™12) / Senkerik (a€™79)
Spectatori: 15.000
Arbitri: A. Hamer 7 - Fr. Crelo 7, C. Holtgen 7 (toti din Luxemburg)

Sezon slab pentru Steaua in Liga Campionilor. Echipa care in editia precedenta strangea cinci puncte intr-o grupa cu Real Madrid, Lyon si Dinamo Kiev, asigurandu-si o noua prezenta in primavara europeana, a clacat de aceasta data fara drept de apel. GAFA. In majoritatea timpului, partida de aseara a fost la discretia "militarilor". Inceputul a fost aprig, cu elevii lui Lacatus asaltand poarta lui Vaniak. Steaua a reusit sa si inscrie prima oara in minutul 8, prin Rica Neaga, dar golul a fost anulat corect pe motiv de ofsaid. Plutind in aer, deschiderea scorului a venit dupa numai patru minute, cand Vali Badea a marcat dupa o faza curioasa, in care mingea a ajuns in poarta cehilor fara ca macar jucatorul sa fi constientizat acest lucru, ceva in genul unui gol similar marcat de actualul antrenor Lacatus pe vremuri, in poarta lui IFK Goteborg. Totusi, Steaua a aratat pana la pauza ca o formatie solida, dand senzatia ca bagheta lui Lacatus si-ar fi facut deja simtita influenta magica. Partea a doua a semanat destul de bine cu primul mitan. "Ros-albastrii" au dominat, insa au scazut intensitatea catre final. Cum ocaziile irosite de acelasi Vali Badea se razbuna, oaspetii si-au semnat condica de prezenta pentru Cupa UEFA marcand in minutul 81, la o faza in care Dorin Goian l-a scapat usor din marcaj pe Senkerik, iar atacantul Slaviei l-a executat sec pe Zapata cu capul, din sase metri. Pana la final, de semnalat poate doar disperarea unei echipe care s-a trezit ca a pierdut totul nu aseara, ci mai degraba la infrangerea din tur, de la Praga. Echipele:

Steaua: Zapata 6 - Emeghara 7, D. Goian 5, I. Rada 6, Nesu 6 - M. Croitoru 6 (a€™77 Surdu), Ov. Petre 5, Lovin 6 (a€™66 Bicfalvi 5), Neaga 6 - N. Dica 6, V. Badea 7 (a€™89 Cristocea). Antrenor: Marius Lacatus
Slavia: Vaniak 7 - Krajcik 6, Brabec 6, Suchy 5, Hubacek 6 - Senkerik 7, Volesak 6 (a€™61 Sourek 6), Svec 6 (a€™30 Belaid 6), Tavares 6, Pudil 6 - Gaucho 6 (a€™77 Necid). Antrenor: Karel Jarolim Lacatus, calm si resemnatLa finalul meciului, tehnicianul formatiei din Ghencea, Marius Lacatus, a aparut calm in fata camerelor de luat vederi: "In momentul in care irosesti situatiile de gol si nu te distantezi de adversar, acesta te poate taxa. Am jucat bine in prima repriza, dar in a doua n-am mai tinut acelasi ritm. Cred ca s-a strans multa oboseala. Cat au putut, baietii au facut lucruri foarte bune pe gazon. Cred ca golul primit putea fi evitat cu usurinta. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, insa Slavia a marcat la singurul sut pe poarta pe care l-a avut intr-un meci intreg".


IMPACAT
"Nu cred ca fotbalul este nedrept, dar jocul te pedepseste atunci cand ai ocazii pe care le irosesti si nu te distantezi de echipa adversa. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, insa Slavia a marcat la singurul sut pe poarta pe care l-a avut intr-un meci intreg. Noi am evoluat bine in primele 45 de minute, dar dupa pauza n-am mai putut tine acelasi ritm."
Marius Lacatus  DEZAMAGIRE
"Sunt foarte dezamagit. Slavia a avut un singur sut pe poarta si a dat un gol. Daca aveam aceeasi atitudine si in repriza a doua era altceva. Am facut o prima repriza extraordinara, apoi ne-am pierdut. Nedrept, dar asta este. Asteptam mai mult de la a doua repriza, trebuia macar sa putem tine scorul. Am dominat clar, insa nu am castigat. Niciodata nu am fost asa de amarat ca in seara asta."
Gigi Becali


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.