Un barbat ii cere unui chirurg clujean pe care il acuza de malpraxis 200.000 de euro si plata unei rente viagere, el sustinand ca medicul i-a uitat o bucata de bisturiu in corp, transmite Mediafax.

Oradeanul Ionel Nistor, care nu are avocat, reprezentandu-se singur, a declarat ieri ca a fost operat la 7 februarie 2004 la coloana vertebrala. El sustine ca seful clinicii de neurochirurgie din Cluj-Napoca, Stefan Florian, i-ar fi uitat in corp lama unui bisturiu, care a fost extrasa dupa trei ani de medicii bucuresteni de la Spitalul "Elias".

"Din cauza acestei probleme am fost pensionat si trebuie sa fac imprumuturi la banci pentru a-mi intretine familia. Daca nu voi castiga in instantele din Romania, voi apela la cele internationale", a declarat Ionel Nistor.

Avocatii medicului au sustinut in fata instantei de judecata ca echipa care l-a operat pe Ionel Nistor nu poate fi acuzata de malpraxis, deoarece, potrivit legislatiei, nu medicii sunt vinovati de suferintele produse pacientilor din cauza viciilor ascunse ale aparaturii medicale.
Urmatorul termen in procesul care a inceput ieri la Judecatoria Cluj-Napoca a fost fixat pentru 5 februarie 2008.