Juice Zone Romania, compania posesoare a francizei americane omonime, va deschide luna viitoare primul sau restaurant cu preparate exclusiv din fructe si legume din Capitala, in urma unei investitii de 80.000-100.000 de euro. Localul va fi situat in apropiere de Piata Victoriei, urmand ca, pana la finalul lui 2008, pe piata bucuresteana sa mai apara patru astfel de unitati. Avand in vedere amplasarea avantajoasa, reprezentantii Juice Zone Romania se asteapta ca primul restaurant din Capitala sa inregistreze venituri lunare de circa 20.000-24.000 euro. Compania a deschis primul "juice-bar" din tara noastra anul trecut, in Brasov, cu o investitie de circa 80.000 de euro. Situat in centrul comercial Magnolia si neavand o vizibilitate foarte buna, localul din Brasov inregistreaza incasari lunare de 10.000-12.000 euro, conform unui comunicat oficial. Potrivit reprezentantilor companiei, publicul tinta al marcii sunt oamenii de afaceri si tinerii, acestia fiind, in general, consumatori de suplimente nutritionale naturale, sucuri din fructe si legume proaspat stoarse.
Juice Zone Romania a platit 120.000 euro pentru master franciza preluata in iulie 2006, contractul de master franciza permitandu-i sa caute potentiali francizati si sa le ofere training si alte servicii, in schimbul unui procent din taxa initiala si din taxele continue platite de francizat francizorului. Astfel, modelul de business presupune lansarea localurilor de catre Juice Romania, dupa care aceasta le francizeaza mai departe, primind in schimb valoarea investitiei, precum si o taxa suplimentara de franciza, ce se ridica la valoarea de 20.000 euro, valabila pentru 10 ani. Taxa de intrare in franciza se percepe la semnarea contractului, francizatul beneficiind de asistenta in dezvoltarea magazinului, si de training de specialitate.
Investitia in deschiderea unui local Juice Zone include, de asemenea, si suma necesara pentru achizitionarea spatiului comercial, pentru proiectarea, amenajarea si optimizarea suprafetei, pentru achizitionarea mobilierului, utilajelor si stocului de marfa. De asemenea, francizatul achita redevente de 6% din valoarea vanzarilor.
Compania americana Juice Zone detine francize in 11 tari, printre care se numara Romania, Marea Britanie, SUA, Kuwait, Irlanda, China sau India.