Actiunile celor mai importante companii europene au incheiat tranzactiile de vineri in crestere cu 1,5%, ca urmare a zvonurilor legate de fuziuni si achizitii, iar titlurile unor banci si companii miniere au recuperat o parte din pierderile din ultim
Actiunile celor mai importante companii europene au incheiat tranzactiile de vineri in crestere cu 1,5%, ca urmare a zvonurilor legate de fuziuni si achizitii, iar titlurile unor banci si companii miniere au recuperat o parte din pierderile din ultima perioada, transmite Reuters, citat de Mediafax. Astfel, discutiile din piata referitoare la o noua consolidare a sectorului minier, prin intermediul fuziunilor, au determinat cresterea actiunilor Rio Tinto cu 7,9%, Anglo American cu 6,1% si Xstrata cu 5,2%. Titlurile Philips au urcat cu 4,9%, dupa ce Parlamentul olandez a aprobat o noua lege privind rascumpararea de actiuni, care ar permite companiei sa returneze anual actionarilor 6 mld. de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.