La Facultatea de Fizica din Bucuresti sunt mai multi profesori decat studenti. Cu toate acestea, Ministerul Educatiei si rectoratul Universitatii Bucuresti aloca sume importante pentru cele aproape 300 de locuri bugetare, cu pretextul ca respecta Ag
La Facultatea de Fizica din Bucuresti sunt mai multi profesori decat studenti. Cu toate acestea, Ministerul Educatiei si rectoratul Universitatii Bucuresti aloca sume importante pentru cele aproape 300 de locuri bugetare, cu pretextul ca respecta Agenda de la Lisabona si rezolutiile europene. Dintre cei peste 300 de studenti, doar 80 mai ajung in anul II. Unele cadre didactice din Universitate cred ca pe listele de la buget sunt „inscrisi“ studenti fictivi, pentru ca facultatea sa primeasca banii destinati locurilor bugetate si pentru ca numarul mare de profesori sa-si justifice activitatea. „Gardianul“ a incercat sa elimine aceasta ipoteza, cerand acces la dosarele de inscriere. Rectoratul si decanatul au facut front comun, declarand strict secrete diplomele de bacalaureat ale studentilor de la Fizica. Indiferent de rezultatul anchetei pe care, de gura presei, a inceput-o rectoratul, nimeni nu poate explica de ce se arunca banii pe fereastra, sau mai degraba in buzunarele unor profesori fara elevi.

Studentii au colegi pe care nu i-au vazut la fata
Rectoratul Universitatii Bucuresti face eforturi disp erate ca sa atraga studenti la Facultatea de Fizica, desi numarul celor dispusi sa urmeze cursurile acesteia scade de la an la an. La admiterea din luna mai nu s-au ocupat nici jumatate din locuri, iar la cea din iulie erau inscrisi aproximativ 0,4 candidati pe loc. Decanul Facultatii, prof. dr. Stefan Antohe, sustine insa ca la sesiunea din iulie s-au prezentat 200 de candidati, adica o concurenta de aproximativ 0,6 pe loc. Desi decanul nu ne-a dat date despre sesiunea de toamna, este greu de crezut ca s-au strans restul de candidati in septembrie. Media de intrare a fost 5,44. La Magurele, am petrecut cateva zile printre studenti, observand ca prin amfiteatre si laboratoare bate vantul. La seminarii nu se strangeau mai mult de 10 studenti, din grupe de peste 20, iar la cursuri erau vreo 20 de studenti, in cele mai fericite cazuri. Holurile facultatii erau aproape pustii si nici macar barul nu reusea sa adune mai mult de 10 persoane. Am intrat in vorba cu studentii, care ne-au marturisit ca au colegi pe care nu i-au vazut la fata pana acum. De pe listele cu note afisate in cadrul facultatii am observat ca aproape jumatate din studentii de anul II au lipsit de la examene.

Conducerea, banuita ca introduce pe liste nume fictive


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.