"Am votat pentru ceea ce cred ca in acest moment conteaza pentru noi, pentru Romania, si anume sa trimitem cei mai buni reprezentanti in Parlamentul European care sa ne apere interesele. In ceea ce priveste referendumul, am facut ceea ce trebuie facu
"Am votat pentru ceea ce cred ca in acest moment conteaza pentru noi, pentru Romania, si anume sa trimitem cei mai buni reprezentanti in Parlamentul European care sa ne apere interesele. In ceea ce priveste referendumul, am facut ceea ce trebuie facut: am propus Parlamentului o lege a votului uninominal pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea. Parlamentul a aprobat legea, deci in momentul de fata avem o lege a votului uninominal. Mi se pare ca e inutil sa mai votam la referendum", a spus Tariceanu. El a precizat ca si-a indeplinit obligatiile atat ca prim-ministru, pentru organizarea in bune conditii a referendumului, cat si ca om politic, prin promovarea unei legi a votului uninominal. Conducerea liberala a decis ca toti liderii PNL sa nu voteze referendumul, ne-au informat surse din conducerea partidului. Astfel, exemplul premierul de a trata cu indiferenta referendumul lansat de Cotroceni a fost urmat ieri de toti liderii PNL. Vicepresedintele liberal Teodor Atanasiu a catalogat ieri referendumul drept "un moft al presedintelui Traian Basescu". De asemenea, secretarul general al formatiunii, deputatul Dan Motreanu, a declarat: "Nu votez la referendum pentru ca nu a fost unul sincer". Ministrul liberal al Educatiei, Cristian Adomnitei, nu s-a indepartat nici el de linia trasata de ceilalti lideri ai partidului. De altfel, totii liderii PNL Cluj au refuzat sa voteze referendumul lansat de presedintele Basescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.