Moartea a doi adolescenti intr-o suburbie a Parisului a dus la incidente violentei. Scandalul s-a declansat de la amanuntul ca in accidentul in urma caruia au murit cei doi a fost implicata si o masina de politie.

Politistii din suburbiile pariziene sunt in alerta dupa ce doua comisariate, mai multe magazine si masini au fost vandalizate in noaptea de duminica spre luni, iar 26 de membri ai fortelor de ordine au fost raniti. Incidentele au avut loc in Villiers-le-Bel si Arnouville, ca urmare a decesului a doi adolescenti, transmite BBC, precizand ca in accidentul care a dus la moartea acestora a fost implicata si o masina a Politiei.

Cei doi tineri, in varsta de 15 si 16 ani, circulau cu un scuter furat si nu purtau casti de protectie cand s-au izbit de o masina a politiei care patrula in zona. Scuterul a intrat frontal in autovehiculul Politiei, facand bucati parbrizul. Din nefericire, viteza si lipsa de protectie le-a fost fatala adolescentilor.


NEGLIJENTÃ…? Martorii spun ca politistii au parasit, pur si simplu, locul accidentului, iar localnicilor iesiti in strada li s-a interzis sa ii ajute pe tinerii care zaceau pe caldaram. Fratele unei victime acuza politia de neglijenta criminala.

Ca urmare a incidentului, oamenii si-au varsat amarul si frustrarea asupra a tot ce le-a iesit in cale.

Principala tinta au fost fortele de ordine si sediile acestora. Nu au scapat nelovite sau neincendiate mai multe masini si magazine. Primarii din suburbiile vizate au facut apel la calm, existand temeri ca situatia ar putea degenera in revolte de strada similare celor care au avut loc la sfarsitul lui 2005.