Comentariul Specialistului: Procesul de racire a vremii presupune valori de temperatura foar­te scazute in zona de munte, unde in ultimele zile a fost foarte cald si vant tare, in rafale. Temperatura aerului va fi in scadere si in celelal
Comentariul Specialistului: Procesul de racire a vremii presupune valori de temperatura foar­te scazute in zona de munte, unde in ultimele zile a fost foarte cald si vant tare, in rafale. Temperatura aerului va fi in scadere si in celelal­te regiuni. Minimele nocturne vor fi preponderant negative, chiar si in zona litoralului, iar in estul si centrul Transilvaniei pot cobori sub - 10 grade; maximele diurne vor fi apropiate de cele normale la aceas­ta data, cuprinse in majoritatea lor intre 0 si 6 grade. Si in zonele mai joase vantul va avea intensificari, acestea urmand a fi mai sustinute in Oltenia, nordul Moldovei, in Do­bro­gea si in bazinul vestic al Marii Negre, iar la inceput si in centrul si sud-estul Transilvaniei. meteorolog Romica Jurca Azi in tara: Bacau 5°C Baia-Mare 2°C Brasov 0°C Buzau 7°C Cluj-Napoca 1°C Constanta 7°C Craiova 6°C Deva 3°C Galati 5°C Iasi 4°C Miercurea Ciuc -2°C Oradea 4°C Pitesti 5°C Sibiu 2°C Suceava 3°C Targu Mures 2°C Timisoara 5°C   La munte: Azi (marti): Cerul va fi mai mult noros si local va ninge in Apuseni si in Orientali si pe arii mai restranse in restul zonei montane. Maine (miercuri): Cerul va fi temporar noros si pe arii restranse, indeosebi in Orientali, va mai ninge slab. Poimaine (joi): Cerul va fi variabil, cu unele innorari noaptea in Occidentali si vestul Meridionalilor, unde izolat vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare. Pe vai si in depresiuni izolat se va produce ceata.  Bucuresti: max. 6°C min. - 4°C Azi (marti): Vremea se va raci. Cerul va fi temporar noros, iar vantul va prezenta intensificari. Maine (miercuri): Cerul va fi variabil, iar vantul moderat. Maxima: 6°C, iar minima: - 5°C. Poimaine (joi): Cerul va fi variabil, iar vantul slab pana la moderat. Maxima: 6°C, iar minima: - 2°C.  Drumetii Baita - Saua Vartop - Arieseni Durata: 4 h Lungime: 11 km Traseul incepe din dreptul Cabanei Padis, traverseaza drumul ce duce spre IC Ponor si continua prin padurea deasa, pana la o sa situata pe creasta principala. Suntem la altitudinea de 1.530 m, unde putem ajunge intr-o ora si jumatate, dar in realitate timpul petrecut pe traseu va fi mult mai lung, datorita seductiilor vinete, numite afine. De aici, un urcus domol ne scoate pe Varful Magura Vanata (1.641m), de unde vom avea o priveliste ampla asupra Vaii Somesului Cald. Din sa ne indreptam spre S-SE, ocolind al doilea varf al Magurii Vinete, incepem coborarea pe piciorul sudic al acestuia. Dupa o coborare lunga ajungem la un drum forestier, care ne duce la cabana.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.